پنجشنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۱ - ۱۱:۰۷
جشنواره کتاب  در آینه از این پس هر سال برگزار می شود

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان فارس صبح امروز (پنجشنبه 30 آذر) در آیین اختتامیه نخستین جشنواره ملی کتاب در آینه گفت: برگزاری این جشنواره در کمیته نهضت مطالعه مفید استان تایید شده است و از این پس هر سال با رویکردی جدید به موضوع کتاب و کتابخوانی با تکیه بر اقتضائات روز برپا خواهد شد.-

به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به شیراز، حجت الاسلام و المسلمین محسن اسماعیلی پور در این مراسم که با حضور حجت الاسلام علی سقاچی نماینده دفتر مقام معظم رهبری در استان فارس، علیرضا پرورش رییس حوزه هنری استان فارس و امیر رئوف مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری فارس همراه بود، با بیان این مطلب افزود: کتابخانه ها امروز از شکل سنتی بیرون آمده اند و کتابداران و اعضای انجمن استانی کتابداران هر دو باید به شکلی نوین به مردم خدمات کتابخوانی ارایه دهند.

وی افزود: اداره کل کتابخانه های عمومی استان و اعضای تیم پژوهشی آسیب شناسی اداره کل کتابخانه ها از چهار ماه پیش برنامه ریزی سالانه خود را بر اساس هندسه بومی استان به شکل نرم افزاری ارایه می کنند و طراحی جشنواره های متعددی را مانند جشنواره ملی کتاب در آینه برنامه ریزی کرده اند.

اسماعیلی پور با اشاره به فعالیت دبیرخانه این جشنواره عنوان کرد: این دبیرخانه از مهر ماه امسال فعالیت خود را آغاز و مشغول جمع آوری آثار بوده است، همچنین با بهره مندی از تیم تخصصی حوزه هنری داورانی از سراسر کشور برای بررسی این آثار انتخاب شدند.

به گفته وی، داوری این آثار از 20 تا 25 آذر ماه انجام شده و از بین 280 اثر در هر سه بخش خوشنویسی، پوستر و گرافیک با موضوع کتاب سه اثر تقدیر و پنج نفر نیز شایسته تقدیر بودند.

وی یادآور شد: اولویت انتخاب این آثار توجه به موضوع کتاب و کتابخوانی و راهکارهای توسعه و ترویج این فرهنگ در بین مردم بوده است.

در بخش دیگری از این مراسم رییس حوزه هنری استان فارس نیز در سخنانی گفت: بحث کتابخوانی یکی از موضوعات مهم و اثرگذار در مباحث فرهنگی کشور به شمار می آید و یکی از دغدغه های اصلی جامعه ما است.

علیرضا پرورش افزود: گسترش فرهنگ عمومی در میان مردم جامعه موجب ایجاد اتحاد در میان قشرهای مختلف مردم می شود و در این میان توجه به نقش مطالعه امری بسیار جدی است و مسوولان باید برای بهبود این وضعیت در کشور تلاش کنند تا مشکلات گسترش این فرهنگ در میان جامعه از میان برداشته شود.

وی با اشاره به آمار ارایه شده در حوزه کتاب و کتابخوانی، عنوان کرد: آمار فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در کشور ما وضعیت مطلوبی ندارد و معقتدم با طرح ها و برنامه های کوتاه مدت و میان مدت این مسایل حل نمی شود.

پرورش با بیان این که برپایی چنین برنامه هایی را نفی نمی کنم، اظهار کرد: تجربه نشان داده است که برنامه های کوتاه مدت در این حوزه نمی تواند مثمرثمر باشد و باید در این زمینه از پایه و مبدا بسیاری از مشکلات را حل و فصل کرد و نگذاریم که کارها به مقطعی برسد که دیگر نشود برای آن کاری انجام داد.

به گفته وی، در نظام آموزشی کشور گاهی موضوعات و مباحثی بیان می شود که به جای این که دانش آموز را به مطالعه و علم آموزی تشویق و ترغیب کند، او را دلسرد و دلزده می کند، در حالی که برنامه ریزی در این حوزه باید به گونه ای باشد که به دانش آموز و قشر نوجوان و جوان انگیزه دهد.

پرورش با بیان این که نمی خواهم در این میان آموزش و پرورش را متهم کنم، یادآور شد: اما نباید دور از نظر داشت که این وزارتخانه نقش کلیدی و مهمی در پرورش نسل کشور دارد و به همین دلیل باید برنامه های منسجم، دراز مدت و اثرگذاری در این حوزه پیش بینی کند.

وی ادامه داد: با کارهایی مانند نصب بنر، پلاکارد یا بیلبورد نمی توان انتظار داشت که تمام مشکلات و کاستی های موجود در حوزه مطالعه و کتابخوانی برطرف شود بلکه باید نگاهی زیبایی شناسانه از دریچه ها و زاویه های مختلف به کتابخوانی داشت که برپایی این جشنواره نیز یکی از این راهکارها به شمار می آید، زیرا موضوع کتابخوانی در طرح ها و قالب های مختلف ارایه شود.

آیین اختتامیه نخستین جشنواره ملی کتاب در آینه صبح امروز (پنجشنبه 30 آذر) از ساعت 8 تا 11 در سالن شهید امامی ساختمان استانداری فارس برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط