رضا حمیدی، دبیر هفتمین دوره جشنواره بینالمللی شعر فجر از اختصاص دادن بخش ویژهای با موضوع پیامبر اکرم (ص) در این دوره از جشنواره شعر فجر خبر داد. به گفته حمیدی در بخش بینالملل این دوره تنها شاعران پارسیسرای کشورهای آسیای میانه و همجوار مهمان جشنواره بینالمللی شعر خواهند بود و شاعران پارسیسرا از کشورهای اروپایی، آمریکایی و آفریقایی ميتوانند با هزینه خود در جشنواره حضور یابند.-
وی ادامه داد: معرفی شاخصها و الگوهای شعر به جوانان، ارج نهادن به تلاش شاعران پارسیگوی ایران و جهان، ایجاد فضای مناسب برای شاعران پارسیگوی در تعامل با یکدیگر و شناسایی افراد مبتکر و نوآور نیز از دیگر اهداف جشنواره شعر فجر است. برهمین اساس هفتمین دوره از این جشنواره نیز طبق این اهداف پیش خواهد رفت.
دبیر این دوره از جشنواره شعر فجر اظهار کرد: با هدف تمرکززدایی از حوزه شعر و اینکه تمامی بخشهای این اتفاق مهم در عرصه شعر تنها در پایتخت متمرکز نباشد، امسال نیز همانند سال گذشته استانهای کشور به مناطق مختلفی تقسیم میشوند و در هر منطقه شاعران آن استانها به شعرخوانی و برگزاری جلسههای شعر میپردازند. مراسم افتتاحیه جشنواره نیز در یکی از استانها و اختتامیه آن در تهران برگزار خواهد شد.
وی درباره فراخوان جشنواره و مهلت ارسال آثار افزود: فراخوان هفتمین دوره جشنواره شعر فجر از هفته گذشته منتشر شده است و شاعران میتوانند تا پایان دی آثار خود را در قالبهای شعر سنتی، سپید و نیمایی، سرود و ترانه و نقد و پژوهش به دبیرخانه جشنواره ارسال یا برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت فرم شرکت در جشنواره به پایگاه اینترنتی جشنواره به آدرس www. fajrpoem.ir مراجعه کنند.
حمیدی به انتشار فیلم موهن به ساحت پیامبر اکرم (ص) اشاره و تشریح کرد: پس از این مساله وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیشنهادی مبنی بر اختصاص دادن بخش ویژهای به حضرت محمد (ص) در تمامی جشنوارههای فجر مطرح کرد. برهمین اساس در جشنواره شعر فجر نیز بخش ویژه پیامبر اسلام (ص) در نظر گرفته شده و شاعران میتوانند آثار خود را برای این بخش نیز ارسال کنند. داوری آثار در این بخش به صورت مستقل انجام میشود.
وی درباره بخش بینالملل جشنواره شعر فجر گفت: رویکرد امسال در بخش بینالملل حضور شاعران پارسیسرای از کشورهای آسیای میانه و همجوار است.
دبیر این دوره از جشنواره شعر فجر درباره علت این امر توضیح داد: برپایی همایش «شاعران ایران و جهان» میتواند شرایط حضور شاعران را از سراسر جهان و با هر زبانی فراهم کند. تاکنون دو دوره از این جشنواره برگزار شده است و سال آینده سومین دوره آن برپا میشود.
وی ادامه داد: نزدیک به 120 میلیون سخنور در ایران، افغانستان، تاجیکستان، ازبکستان و پاکستان حضور دارند یا برای 900 سال زبان فارسی، زبان رسمی شبهقاره هند بوده است؛ برهمین اساس رویکرد و توجه جشنواره بیشتر به شاعران همین کشورها است، البته شاعران پارسیسرا از کشورهای اروپایی، آمریکایی یا آفریقایی با هزینه خود میتوانند در جشنواره حضور یابند.
حمیدی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه «آیا در دورههای گذشته شاعران سایر استانها خواهان توجه به شعرهایی با لهجهها و گویشهای محلی بودهاند؟»، اظهار کرد: منطقههای برگزار شده جشنواره نشاندهنده توجه جشنواره شعر فجر به لهجهها، گویشها و فرهنگهای مختلف اقوام ایرانی است؛ چراکه برای مثال استانهای ترکزبان یا کرد زبان همگی در یک منطقه جای میگیرند و بیشک در نشستهای شعرخوانی آنها ممکن است بیش از 80 درصد آثار به زبان ترکی یا کردی قرائت شود.
وی درباره پیشنهاد مطرح شدهای از سوی پرویز بیگیحبیبآبادی، دبیر دوره گذشته جشنواره شعر فجر، مبنی بر افزودن بخش شعر ترجمه به جشنواره گفت: در این دوره از جشنواره نیز چنین بخشی در نظر گرفته نشده است.
دبیر هفتمین دوره جشنواره شعر فجر در پایان و درباره کمیته علمی جشنواره یادآور شد: جلسه کمیته علمی این دوره از جشنواره هفته آینده تشکیل میشود و بحثهایی درباره داوری آثار و بخشهای جشنواره و زمانبندی لازم برای انجام داوریها صورت میگیرد. دیگر جزئیات مربوط به این دوره از جشنواره و برنامههای در نظر گرفته شده برای آن نیز در آینده اعلام خواهد شد.
هفتمین دوره جشنواره بینالمللی شعر فجر بهمن امسال برگزار میشود.
نظر شما