قائممقام سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در همایش معرفی ایثارگران فراملی طرح مقالات و ارایه مکتوبات ارزشمند در حوزه ایثار و شهادت را برای ارایه در عرصه بینالمللی ضروری دانست و گفت: هرچند روح مردم دنیا با ایثارگری فاصله گرفته است اما فطرتها و نگاههای خداجویی هستند که هنوز این فرهنگ را مطالبه میکنند.-
این مراسم امروز (28 آذرماه 91) با حضور سردار غیاثیراد، احمد بالار، منصور اعتصامی و فرمانده هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
منصور اعتصامی، قائممقام سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان نخستین سخنران این همایش با بیان اینکه «هوانیروز خاطره عملیات مرصاد را برایم زنده میکند.» اظهار کرد: قطعا اجرای دهها و صدها عملیات اینچنینی بود که امنیت امروز کشورمان را به ارمغان آورد.
وی یاد شهیدان را رایحه دلانگیزی توصیف کرد که در کشورمان وزیدن گرفته است و گفت: در بخشی از کتاب «سلوک عاشورایی» نوشته آیتالله مجتبی تهرانی آمده است که هر خونی که در راستای احیای کلمه حق در جهان ریخته میشود، ملحق به خونی است که در اردوگاه امام حسین (ع) ریخته شد.
قائممقام سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی شهدای عرصههای گوناگون کشور را صاحب روح ایمانی دانست و افزود: در وصیتنامه شهید احمد کشوری و توصیههای او به خانوادهاش میتوان این روح را دریافت.
اعتصامی زندهنگه داشتن یاد شهیدان را از وظایف امروز در کشورمان دانست و اضافه کرد: نوع زندگی، تفکرات و تحصیلات شهید کشوری، او را در زمره شهیدان فراملی قرار داده است. باید علاوه بر تقویت هویت علمی، هویت ایمانی و اعتقادی را نیز در کشورمان تقویت کنیم.
وی با بیان که «شکل مظلومیت ملت ما اکنون تغییر کرده است» گفت: دشمن ملت ما در دهههای گوناگون برنامهها و جدولهایی را علیه ما طراحی کرده است و باید از راه فرهنگی به مقابله با طراحیهای دشمن بپردازیم.
اعتصامی طرح مقالات و ارایه مکتوبات ارزشمند در حوزه ایثار و شهادت را برای ارایه در عرصه بینالمللی ضروری دانست و تصریح کرد: هرچند روح مردم دنیا با ایثارگری فاصله گرفته است اما فطرتها و نگاههای خداجویی هستند که هنوز این فرهنگ را مطالبه میکنند. شاید در مکتوبات و مقالات لازم نباشد حتما نام شهید را بیان کرد میتوان بدون ایجاد حساسیت در سطوح بینالمللی تنها به ارایه فرهنگ شهادت و ایثار پرداخت. در این راه باید با هم همگام باشیم.
وی از همایشهای ایرانشناسی به عنوان زمینه مناسبی برای ارایه فرهنگ ایثار و شهادت یاد کرد و ادامه داد: میتوان در ابتدای این همایشها به خواندن بخش اثرگذاری از وصایای شهیدان پرداخت.
قائممقام سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در پایان سخنانش پرسید: تاکنون برای شناخت شهید کشوری و مسیری که او در زندگیاش طی کرد، چه اقداماتی انجام شده است؟ آیا مردم ایلام با اقداماتی که او برای نجات شهرشان انجام داد، آشنا هستند؟ باید در راستای این شناخت از راه فرهنگی کوشید.
غیاثیراد: به آثار هنری شهیدان فراملی توجه شود
سردار داوود غیاثیراد، معاون امور بینالمللی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و دبیر همایش معرفی ایثارگران فراملی، هدف از برپایی همایش را بررسی موانع شناساندن شهید کشوری در سطوح بینالمللی دانست و گفت: شهید کشوری نماینده ایثار و شکیبایی است که بر اساس توافقهای صورت گرفته بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی قرار است موانع شناساندن شهیدان فراملی مانند دکتر چمران، محمد بروجردی و احمد کشوری در سطح بینالمللی برطرف شوند.
وی کتابهایی که درباره شهید مصطفی چمران به زبانهای عربی، انگلیسی و با همکاری مشترک بنیاد حفظ آثار و سازمان فرهنگ و ارتباطات منتشر شده را نمونهای از همکاری مشترک این دو نهاد عنوان کرد و افزود: کتاب شهید چمران مورد استقبال بسیاری ارز دانشجویان خارج از کشور قرار گرفت.
معاون امور بینالمللی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع سپس به نقش شهید کشوری در مقابله با ضد انقلاب در کردستان پرداخت و گفت: با توجه به اقداماتتی که شهید کشوری در شناسایی افراد نیازمند و یاری رساندن به آنها انجام میداد، باید شهید کشوری را به عنوان الگوی اقتصاد مقاومتی مطرح کرد.
سردار غیاثی راد در بخش دیگر سخنانش به آثار هنری شهیدان فراملی اشاره کرد و گفت: شهید چمران تصاویر بسیاری از لبنان، مصر، آمریکا و ایران تهیه کرده است. همینطور شهید کشوری آثار نقاشی ارزشمندی دارد که میتواند به عنوان کارت پستال مورد استفاده قرار گیرد، اما متاسفانه تاکنون هیچ کوششی از سوی نویسندگان، خبرنگاران و سایر اهالی فرهنگ برای معرفی این آثار صورت نگرفته است.
امیر هوشنگ یاری، فرمانده هوانیروز هم دیگر سخنران این همایش یک روزه بود که سخنانش را با اشاره به فعالیتهای شهید کشوری در غائله کردستان آغاز کرد و در ادامه گفت: در شرایط سخت شخصیت افراد مشخص میشود و ما امنیت کردستان را مدیون شهید کشوری هستیم.
در پایان، پس از قدرداني از امیر محمد بالار برای تلاش فرهنگی او در مدت ربعقرن، بیانیه مراسم پاسداشت سیو دومین سالگرد شهادت امیر سرلشکر خلبان احمد کشوری قرائت شد.
نظر شما