چهارشنبه ۲۹ آذر ۱۳۹۱ - ۰۸:۰۰
طالقاني: پول يامفت، شيرازه كار فرهنگي را بهم ريخته است

محمدرضا طالقاني، رييس فدراسيون «ورزش پهلواني و زورخانه‌اي» معتقد است نگاه مادي در ورزش كشورمان باعث شده مسايل معنوي به حاشيه رانده شوند. وي بسياري از نابساماني‌هاي حوزه ورزش را در كم مطالعه بودن ورزشكاران و اهميت ندادن آنان به كتاب و كتابخواني مي‌داند.-

به گزارش خبرگزاري كتاب (ايبنا)، کسانی كه به ورزش، به‌ويژه كشتي علاقه‌مندند با نام محمدرضا طالقانی، قهرمان اسبق وزن 90 کیلوگرم کشتی آزاد و ريیس پيشين فدراسیون کشتی آشنايند؛ مردی که در اعتصاب و به هم زدن اردوی رقابت‌های کشتی جام بین‌المللی در سال 1357 نقش کلیدی ایفا كرد، ورزشكاري كه هنگام ورود حضرت امام (ره)‌ به خاک ايران از نخستين افرادی بود که نقش حفاظت از جان ايشان را به عهده گرفت. 

طالقانی چند هفته‌ای است به سرپرستی فدراسیون «ورزش پهلوانی و زورخانه‌ای» منصوب شده است. در ديدار كوتاه با وي درباره اهميت كتاب و مطالعه پرسيديم كه با خوشرويي پاسخ گفت.

قهرمان اسبق کشتی ایران گفت: فکر می‌کنم این همه جار و جنجال که در ورزش به‌وجود آمده فقط به دليل کمرنگ شدن مسايل معنوی است؛ كمبودي که از درک نكردن صحیح و نداشتن معرفت کافی بر اثر نخواندن كتاب به دست مي‌آيد. 

طالقانی ‌افزود: پول یامفتی که در ورزش ریخته شده، شیرازه کار فرهنگی را زیر سوال برده است و وضعيتي به وجود آمده كه بسياري برای رسیدن به چند ریال بیشتر دست به هر کاری مي‌زنند؛ بديهي است در اين میان آن‌چه در زندگي نقش و تاثير ندارد کتاب و مطالعه است. 

اين ورزشكار پيشكسوت تاكيد كرد: در جامعه‌ای که تمام افتخارش به رخ کشیدن بزرگي خانه، نوع ماشین و امکانات شخصي از اين قبيل است چه توقعي از سطح مطالعه و کتابخوانی داريد؟

ريیس فدراسیون «ورزش‌های پهلوانی و زورخانه‌ای» بهبود وضعيت فرهنگي را وظيفه همه ورزشكاران، دست‌اندركاران و مسوولان دانست و ‌افزود: براي بهبود اوضاع موجود، ما هم در حد توانمان تلاش مي‌كنيم و براي شروع اقدام به انتشار کتاب در چندین جلد کرده‌ایم که تا اوايل اسفندماه به بازار کتاب مي‌آيد.
 
طالقاني درباره اين كتاب توضيح داد: «عیاران» نامي است كه براي اين كتاب در نظر گرفته شده است و بیشتر قسمت‌های آن به زندگینامه جهان پهلوان تختی اختصاص دارد. 

وي گفت: فدراسیون همچنين می‌خواهد سالنامه‌ای منتشر کند که تنها تقویم نيست، بلکه در تمام صفحات آن زندگی قهرمانان و پهلوانان یکصد سال اخیر ایران درج شده است. شرح زندگی اين ورزشكاران پر از پند و نصيحت است و معتقدم مي‌تواند نقش كتابي دانشگاهی را ايفا كند. انشاءالله خوانندگان این کتاب‌ها دچار تحول مثبت شوند و تغییراتی در رفتارها و کنش‌های اجتماعی‌شان به‌وجود آورند. 

طالقانی گفت: امیدوارم جامعه ورزشي كشورمان از این عصیانگری که به آن روی‌ آورده، جدا شود و به موقعيتي كه جایگاه شايسته آن است برسد. نياز به تغییر در تفکر و شناخت ورزش به معنای واقعی کلمه در زندگي ما احساس مي‌شود و اين در حالي است كه متاسفانه در ورزش به روزمرگی رسیده‌ايم و تا از این فرهنگ جدا نشويم و کار فرهنگی و ریشه‌ای را سرلوحه فعاليت‌هايمان قرار ندهيم نمي‌توانيم انتظار روزهاي بهتر براي ورزش‌مان داشته باشيم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها