سه‌شنبه ۵ دی ۱۳۹۱ - ۱۵:۰۹
کتابخانه مرکزی تبریز، مامن پایان‌نامه‌ دانشجویان است

کتابخانه مرکزی تبریز در استان آذربایجان شرقی به عنوان یکی از قدیمی‌ترین و بزرگترین کتابخانه سراسر کشور، بستر مناسبی برای نگهداری آثار ارزشمند مانند کتاب‌های نفیس، کم‌نظیر و پایان‌نامه‌های دانشجویان به‌شمار می‌آید.-

سعید آقایی، رییس اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان تبریز، در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، با بیان این مطلب اظهار کرد: این کتابخانه یکی از مجهزترین و بزرگترین کتابخانه‌های کشور است و در آن منابع گوناگونی از نسخ خطی، ‌چاپ سنگی و سربی بی‌نظیری مانند «انجیل رسولان» و «وقفنامه ربع رشیدی» نگهداری می‌شود.

وی درباره پایان‌نامه‌های موجود در کتابخانه مرکزی تبریز گفت: اکنون 936 نسخه پایان‌نامه دانشجویی در این کتابخانه وجود دارند که اغلب آن‌ها از سوی دانشجویان به این مرکز فرهنگی اهدا شده‌اند. دانشجویان،‌ فارغ‌التحصیلان، محققان و اعضای کتابخانه مرکزی می‌توانند در محیط کتابخانه از این پایان‌نامه‌ها استفاده کنند و البته نمی‌توانند این آثار را به امانت ببرند.

رییس اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان تبریز در پاسخ به این سوال که «آیا برای ایجاد بخش تخصصی حفظ از آثار و پایان‌نامه دانشجویان سراسر کشور برنامه‌ای دارید؟» گفت: تاکنون برای حفظ و نگهداری پایان‌نامه‌های دانشجویان سراسر ایران اقدامی انجام نداده‌ایم، چرا که برای انجام این کار به تایید و برنامه‌ریزی مسوولان نهاد کتابخانه‌های عمومی کل کشور نیازمندیم اما در جلسات انجمن کتابخانه‌های عمومی این طرح را در قالب پیشنهاد ارایه خواهیم کرد.

آقایی با بیان این‌که سالانه دانشجویان در مقاطع مختلف تحصیلی پایان‌نامه‌های خود را به این کتابخانه اهدا می‌کنند، افزود: برای ایجاد کتابخانه دیجیتال از آثار نفیس، نسخ خطی، چاپ سنگی و سربی و پایان‌نامه دانشجویان در کتابخانه مرکزی تبریز به زیرساخت‌هایی خاص نیاز است که اکنون این کتابخانه از آن‌ها بی‌بهره است.

وی افزود: برای استفاده علاقه‌مندان از آثار نفیس، ‌نسخ خطی و بی‌نظیر کتابخانه مرکزی تبریز اقداماتی در حوزه تهیه لوح‌های فشرده، میکرو فیلم‌ها،‌ میکرو فیش‌ها و اسکن آثار انجام داده‌ایم.

کتابخانه تبریز به عنوان یکى از قدیمى‌ترین کتابخانه‌هاى عصر حاضر کشور، پس از وقف مجموعه بى‌نظیر کتابخانه شخصى فرهیختگان خیّر تبریزی به نام‌هاى حاج حسینى و حاج محمد نخجوانى در سال ۱۳۳۵ هجری شمسی تاسیس شد. برادران نخجوانى با اهداى بیش از شش هزار جلد کتاب نفیس خطى، چاپ سنگى و سربى قدیمى، این مجموعه را پایه‌گذارى کردند و آغازگر راهى بودند که تبریز را به شهر اهداى کتاب شهره کرد. اینک بیش از ۹۰ درصد گنجینه کم‌نظیر نسخ خطى این کتابخانه از سوی مردم اهدا شده‌اند که ۹۵ درصد آن‌ها به صورت میکروفیلم درآمده‌اند و محققان می‌توانند از آن‌ها بهره‌مند شوند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط