زارعبيدكي در گفتوگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، با بيان اينكه پيش از رياست رسول جعفريان، هر سال پنجهزار جلد كتاب ـ اهدايي و خريداريشده ـ در اين كتابخانه ثبت ميشدند، عنوان كرد: در طول اين چهار سال هر ماه هشتهزار جلد كتاب اهدا و خريداري شدند و در مجموع 250 هزار جلد كتاب اهدايي و خريداري شده، در اين چهار سال به ثبت رسیدند.
وي با بيان اينكه تعداد اهداي نسخههاي خطي در دورههاي پيش، از نظر آماري بيشتر بود، عنوان كرد: در اين دوره ميزان اهداي كتابهاي چاپ عادي و سنگي در حوزه علومانساني بسيار شاخص بودند.
بيدكي با اشاره به قدمت صد ساله كتابخانه مجلس درباره شرايط اهداي كتاب به كتابخانه مجلس شورای اسلامی و راهكارهاي افزايش اين آمار گفت: اعتماد مجموعهداران و مردم براي آرشيو درست كتابهاي اهدايي، اطمينان از فروش نرفتن كتابها و پرهيز از حبس نكردن آثار مكتوب و همچنين سپردن اين كتابها به صاحبان فن، راهكارهاي افزايش آمار اهداي كتاب به كتابخانههاست.
مدير بخش فراهمآوري كتابخانه مجلس شوراي اسلامي درباره مجموعههاي مهم و ارزشمندي كه در اين سالها به كتابخانه مجلس اهدا شدند، اظهار كرد: مجموعه كتابهاي بزرگي از دو تا 30 هزار جلد كتاب در طول چهار سال به این كتابخانه اهدا شدند.
وي ادامه داد: به عنوان مثال اهداي مجموعه 30 هزار جلدي كتابهاي خانواده عظيمي، مجموعه شخصي محمد گلبن ـ شامل 12 هزار جلد كتاب در بخش ايرانشاسي و اسلامشناسي ـ و همچنين مجموعه كتابهاي پژمان پيروزفر و حسن خداكرمي كه تازه اهدا شده، از جمله اين آرشيوهاي شاخص اند.
بيدكي با انتقاد از شيوه دسترسي به كتاب در سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران گفت: متاسفانه محدوديت دسترسي به كتابخانه ملي با ارايه شرايط ويژه براي استفاده از اين كتابخانه عامل دسترسي سخت به كتاب است در حالي كه اشاعه اطلاعات در كتابخانه بايد با سهولت انجام شود.
مدير بخش فراهمآوري كتابخانه مجلس شوراي اسلامي با بيان اين كه نبايد استفاده مخاطبان از كتابخانهها را محدود كرد، گفت: كتابخانه مجلس شوراي اسلامي با رویت كارت ملي از عموم مردم در اين كتابخانه استقبال ميكند و همين پذيرش عمومي يكي از ويژگيهاي كتابخانه مجلس در دوران رياست رسول جعفريان بود.
وي درباره استفاده از كتابهاي اهدايي در كتابخانه مجلس شوراي اسلامي اظهار كرد: كتابهاي اهدايي بعد از ترميم و صحافي، به بخش اسكن میروند و پس از اسکن به صورت لوح فشرده در اختيار مخاطبان قرار ميگيرند.
مدير بخش فراهمآوري كتابخانه مجلس با اشاره به گزينش كتابهاي اهدايي در اين كتابخانه و استفاده از لوحهاي فشرده كتابهاي مهم اسكن شده اهدايي اظهار كرد: كتابهاي اهدايي بعد از گزينش به كتابخانههاي آستان قدس رضوي، مراكز دانشگاهي و كتابخانههاي معتبر ديگر ارسال و لوح فشرده كتابهاي مهم نيز براي استفاده و ماندگاري بيشتر آرشيو ميشوند.
شنبه ۹ دی ۱۳۹۱ - ۱۶:۰۸
نظر شما