سه‌شنبه ۱۲ دی ۱۳۹۱ - ۱۴:۲۲
جشنواره داستان انقلاب توجه نویسندگان را جلب کرده است

فيروز زنوزي جلالي، داستان‌نویس و داور پنجمين جشنواره داستان انقلاب، این جشنواره را مهم‌ترين بهانه نگارش داستان از انقلاب اسلامی ايران دانست و گفت: نکته مهم اين اتفاق، جلب توجه نویسندگان به موضوع انقلاب اسلامي بود. اگر چنین جشنواره‌ای برگزار نمی‌شد، نویسندگان به صورت مشخص آثاري با این موضوع نمی‌نوشتند.-

فیروز زنوزی جلالی،‌ داور پنجمين جشنواره داستان انقلاب، درباره تعریف این گونه ادبی به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، گفت: داستان انقلاب به اثري اطلاق مي‌شود كه مستقیم و غیرمستقیم با مسأله انقلاب ارتباط دارد. اين ارتباط گاه با شناخت اتفاق و واقعه‌اي که به انقلاب می‌انجامد یا شخصیت‌های داستانی مشخص مي‌شود.

وي درباره جایگاه جشنواره داستان انقلاب پس از چهار دوره برگزاري افزود: این جشنواره همانند دیگر جشنواره‌هاي ادبي جایگاه خاص خود را دارد. نکته مهم اين اتفاق جلب توجه نویسندگان به موضوع انقلاب اسلامي بود. اگر چنین جشنواره‌ای برگزار نمی‌شد، نویسندگان به صورت مشخص آثاري با این موضوع نمی‌نوشتند. 

زنوزي جلالي درباره انتقاد برخی نویسندگان كه معتقد‌ند داستان‌هاي انقلاب هنوز به غناي محتوایي نرسيده‌اند تا براي آن جشنواره‌اي برگزار كرد، گفت: هر فردي تعریف خودش را دارد ولي نگارش داستان انقلاب را بايد شروع کرد. اين جشنواره برای رشد و پويايي نیازمند زمان است. جشنواره داستان انقلاب در سال‌های اول برگزاري ميان نويسندگان چندان شناخته شده نبود، اما امروز شاهد ارسال آثار به دبيرخانه، حتی پيش از اعلام فراخوان‌ هستیم.

داور پنجمين جشنواره داستان انقلاب در پاسخ به اين سوال كه بهتر نيست داستان‌هاي برگزيده پيش از چاپ به نقد گذاشته ‌شوند تا مولف كتاب را با نقص‌هاي كمتري به ناشر بسپارد، افزود: نقد هميشه متوجه آثار چاپ شده است كه توسط گروهي از افراد خوانده شده و آن‌ها پيش زمينه‌اي ذهني درباره موضوع اثر دارند اما آثار جشنواره داستان انقلاب، نوشته‌هایي هستند كه نمي‌توان آن‌ها را در چارچوب نقد قرار داد، در حالی كه هنوز بازخوردي در جامعه نداشته‌اند. ما در اين جشنواره شاهد نخستين آثار نویسندگان جواني بوديم كه خوش درخشیدند و آثارشان نيازي به جلسه نقد نداشتند. 

وي درباره ضرورت تحقيق و مطالعه از سوی مولفان گفت: آگاهی نسل جوان از ادبیات انقلاب فقط از راه تحقیق حاصل می‌شود. همچنان که با اطلاعات درست از واقعیت‌ها، ماجرای داستان‌ها را با تخیل می‌آمیزند و آن‌‌ها را در قالب اثری هنری ارایه مي‌دهند. وقتی اثر خوبی نوشته می‌شود، حاصل تخیل قوی نویسنده است. اگر تخیل واقع‌گرایانه نباشد، نمی‌تواند شخصیت‌های متفاوت را خلق کند. در حوزه داستان انقلاب منابع فراوانی وجود دارد و تنها نیازمند مراجعه مولف به آثار است.

فيروز زنوزي جلالي افزود: آثاری که براساس خاطره‌نگاری‌ها یا اسناد نوشته شده‌اند به غنای محتوایی داستان‌های این نوع جشنواره‌ها می‌افزایند. البته می‌توان بخشی را به عنوان خاطره‌نگاری انقلاب در جشنواره داستان انقلاب وارد کرد و آن را در چارچوب داوری‌ها قرار داد.

پنجمین جشنواره داستان انقلاب به همت مركز آفرینش های ادبی حوزه هنری بهمن ماه سال جاری برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط