کتابخانه دیجیتالی «دید» که زیر مجموعه موسسه ابرار معاصر تهران در حوزه آثار و مباحث علوم سیاسی فعالیت دارد، روزانه بیش از 50 صفحه اطلاعات بر دادههای خود میافزاید._
سارا گلکار درباره نحوه تولید محتوای کتابخانه دیجیتالی دید عنوان کرد: از تمامی مطالب و مدارکی که در اختیار داریم چکیدهای در حدود 700 کاراکتر بر اساس استانداردهای کتابداری تهیه و به آن شاخه ـ موضوع داده میشود و نهایتا در اختیار کاربران قرار میگیرد و کاربران تنها به فایل pdf اطلاعات دسترسی خواهند یافت.
این کتابدار مسایل استراتژیک، امنیت ملی و بینالملل، روابط بینالملل و علوم سیاسی، مطالعات بینالملل و کشورها، روابط و سیاستهای خارجی جمهوری اسلامی ایران و اقتصاد سیاسی و بینالمللی را از محورهای موضوعات این کتابخانه دیجیتالی عنوان کرد.
گلکار با اشاره به این که این کتابخانه از ابتدای فعالیت خود یعنی سال 82 تاکنون موفق به انتشار 150 هزار صفحه مدرک شده است گفت: این مرکز پشتوانه اطلاعاتی حدود 236 هزار صفحه مطلب را در دست دارد که روزانه 50 صفحه از این میزان منتشر و به مطالب قبلی این کتابخانه افزوده میشوند.
وی با اشاره به تنوع مطالب و مدارک اطلاعات این کتابخانه مجازی، مطالبی مانند معرفی کتاب، مقاله، گزارشهای تحلیلی، بررسی پایاننامهها، گزارش همایشها، تحلیل و بررسی، تحقیق و پژوهش، سازمانها و مراکز را از جمله بخشهای این کتابخانه بیان کرد.
وی با اشاره به این که مراجعان یا کاربران اینترنتی بیش از 1500 مورد مراجعه در ماه به این کتابخانه دارند، گفت: علاقهمندان برای استفاده از اطلاعات این کتابخانه فرم ثبت نام این پایگاه اطلاعرسانی را تکمیل و نشانی ایمیل خود را در آن درج میکنند، پس از آن که ایمیلی از سوی این مرکز دریافت و آن را تایید کردند، رمز عبوری از سوی این کتابخانه برای آنها ارسال میشود و آنها میتوانند چکیده مطالب را مشاهده و در صورت تمایل با پرداخت وجه از اطلاعات تکمیلی آن استفاده کنند. البته اکنون پرداخت اینترنتی این کتابخانه تکمیل نشده و در دست اقدام است.
مدیریت کتابخانه دیجیتالی دید را «خدیجه فیروزی» بر عهده دارد. عموم علاقهمندان با مراجعه به نشانی اینترنتی http://www.did.ir/ میتوانند از مطالب و محتوای کتابهای کتابخانه دیجیتالی دید آگاهی یابند.
نظر شما