دوشنبه ۱۶ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۰:۰۱
افزایش 26 درصدی تعداد آثار در پنجمین دوره جایزه پروین اعتصامی

مجید حمیدزاده، دبیر علمی پنجمین دوره جایزه پروین اعتصامی گفت: در این دوره از جایزه پروین اعتصامی 6 هزار و 701 اثر به دبیرخانه رسیده است که نسبت به دوره قبلی (5هزار و 476 اثر) با افزایش 26 درصدی تعداد آثار مواجه شده‌ایم.-

حمیدزاده در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، درباره اهداف برگزاری جایزه پروین اعتصامی اظهار کرد: بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی بزرگداشت مقام علمی پروین اعتصامی، رشد و اعتلای خلاقیت‌ها و آفرینش‌های ادبی بانوان، تقویت و ترویج زبان فارسی در خارج از کشور، ایجاد پیوند میان ادبیات ملل به‌ویژه در حوزه جهان اسلام، معرفی چهره‌های شاخص زنان ادیب و پژوهنده و قدردانی از زنان عرصه زبان و ادب فارسی از اهداف این جشنواره محسوب می‌شوند.

وی با بیان این‌که جایزه پروین اعتصامی دو سالانه برگزار می‌شود، ادامه داد: این جشنواره می‌کوشد تا پروین اعتصامی را به عنوان یک الگو، دستمایه ارزیابی فعالیت‌های پژوهشی بانوان کشور در درجه نخست و سپس گسترش آن به جهان اسلام و حتی فراتر از آن قرار دهد.

دبیر علمی پنجمین دوره جایزه پروین اعتصامی با بیان این‌که آثار در این جایزه در پنج حوزه شعر، ادبیات داستانی، ادبیات نمایشی، ادبیات کودک و پژوهش‌های ادبی ارزیابی می‌شوند، گفت: در پنجمین دوره جایزه پروین اعتصامی آثار چاپ نخست سال‌های 1389 و 1390 ارزیابی می‌‌شوند. در این دوره 6 هزار و 701 اثر به دبیرخانه رسیده است در حالی که در دوره گذشته، پنج هزار و 476 اثر به دبیرخانه ارسال شده بود؛ یعنی در دوره پنجم حدود یک‌هزار و 300 اثر بیشتر از دوره قبلی به دبیرخانه رسیده است.

حمیدزاده توضیح داد: بر اساس اساسنامه جشنواره پروین اعتصامی، این جشنواره از سه ارکان هیات امنا، هیات علمی و دبیرخانه تشکیل شده است. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رییس هیات امناست و نمایندگانی از فرهنگستان زبان و ادب فارسی، وزارتخانه‌های فرهنگ و ارشاد اسلامی، علوم، تحقیقات و فناوری، آموزش و پرورش و همچنین سازمان صدا و سیما اعضای این هیات امنا را تشکیل می‌دهند.

وی افزود: هیات امنا خط مشی، سیاست‌ها، اعضای هیات علمی، آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های جایزه پروین اعتصامی را تعیین می‌کنند. همچنین ارزیابی گزارش‌های هیات علمی نیز بر عهده هیات امناست. 

دبیر علمی پنجمین دوره جایزه پروین اعتصامی با بیان این‌که اعضای هیات علمی پنج نفرند، اظهار کرد: اعضای هیات علمی معیارها، آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های این جایزه را به هیات امنا پیشنهاد می‌دهند. این پیشنهادها در صورت تصویب در هیات امنا، ملاک کار داوری‌ها قرار می‌گیرند. همچنین هیات علمی وظیفه تعیین هیات داوران در حوزه‌های پنج‌گانه شعر، ادبیات داستانی، ادبیات نمایشی، ادبیات کودک و پژوهش‌های ادبی را نیز بر عهده دارد.

حمیدزاده ادامه داد: بعد از این‌که هیات داوری‌ها تعیین شدند، داوری آثار آغاز می‌‌شود. نتایج این داوری‌ها در نهایت در جلسه هیات علمی ارایه می‌‌شوند. بعد از این‌که این نتایج در هیات مذکور به تصویب رسیدند، نتایج در آیین پایانی جایزه پروین اعتصامی معرفی و از منتخبان آن قدردانی می‌شود.

وی با اشاره به پنجمین دوره جایزه پروین اعتصامی گفت: نخستین جلسه هیات علمی این دوره از جایزه پروین اعتصامی حدود یک ماه گذشته برگزار شد. در این جلسه گروه‌های داوری مشخص شدند. مرحله نخست داوری آثار نیز به اتمام رسیده و اکنون مرحله دوم داوری آثار در دبیرخانه در حال انجام است.

دبیر علمی پنجمین دوره جایزه پروین اعتصامی با بیان این‌که داوری آثار تا پایان بهمن ماه یا اوایل اسفند ماه به اتمام می‌رسد، اظهار کرد: می‌کوشیم تا آیین اختتامیه پنجمین دوره جایزه پروین اعتصامی را نیمه دوم اسفند ماه برگزار کنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط