عدهای از شرکتکننده در جشنواره قصهگویی کانون، دیدگاههای خود را درباره قصهگویی بیان کردند. به اعتقاد این قصه دوستان، قصههای محلی، مخاطب را به سفری دعوت میکنند که سرشار از خاطرات گذشتگان و رسوم زیباست و قصهگویان باید مراقب این میراث کهن باشند تا افسانهها به دست فراموشی سپرده نشوند.-
وی افزود: یک قصهگوی خوب میتواند با تصویرسازی مناسب، شنونده را با قصهها همراه سازد و به آسانی تجربههای اقوام گذشته و حتی پهلوانان ایرانی را بازگو کند.
این قصهگو که در بخش مربیان کانون با قصهی «دزدان در مسجد جامع» در این جشنواره شرکت کرده است، تاکید کرد: قصهگویی روشی برای انتقال مفاهیم تربیتی و اخلاقی است که به کودکان و نوجوانان شخصیت میدهد.
شمسآبادی نقش جشنوارههای قصهگویی را در انتقال تجربیات بین مربیان، به ویژه در جشنوارههای بینالمللی بین قصهگویان داخلی و خارجی بسیار با ارزش خواند و توضیح داد: داوران در پایان جشنوارههای منطقهای طی نشستی با قصهگویان راه یافته به مرحله کشوری، نقاط ضعف و قوت قصهها را به قصهگویان یادآور شوند.
در همین حال معصومه محمدی، قصهگوی بخش آزاد از استان کرمانشاه معتقد است که استفاده از متون کهن سبب میشود قصهها به دست فراموشی سپرده نشود و احیای این قصهها حاصل تلاش کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است که با برگزاری جشنوارههای قصهگویی به انتقال فرهنگها از نسلهای گذشته به جامعه امروز و نسل فردا کمک میکند.
محمدی که در این جشنواره قصه «پاسداران کعبه» را روایت میکند، افزود: هنر قصهگویی با جمع کردن افراد خانواده و یا دوستان در کنار یکدیگر صمیمیت و دوستی را به ارمغان آورده است و همین نکته سبب محبوبیت هنر قصهگویی در جامعه میشود.
وحید خسروی، دیگر قصهگوی این جشنواره است که از استان کرمانشاه با قصه «فرنگیس»، میهمان تبریزیها است. خسروی نیز گفت: بسیاری از قصههای قهرمانان ملی ایران به صورت مکتوب موجود است که اعجاز قصهگویی، شنیدن آن را برای هر مخاطبی دلنشین میکند.
شانزدهمین جشنواره بینالمللی قصهگویی به میزبانی تبریز طی روزهای 29 بهمن تا یکم اسفند 91، با رقابت قصهگویان داخلی و خارجی در استان آذربایجان شرقی برگزار میشود.
نظر شما