شنبه ۵ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۱:۵۸
انتشار «گام نهادن بر شیب تند» از سوی خانه کتاب

کتاب «گام نهادن بر شیب تند» شماری از مقالات، یادداشت‌ها، گفت‌وگو‌ها و نقد‌های احمد شاکری را در حوزه ادبیات دفاع مقدس در بر دارد. این کتاب در راستای نهمین جشنواره نقد کتاب و با هدف زمینه‌سازی مناسب برای نقد، از سوی «خانه کتاب» منتشر شده است.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، «گام نهادن بر شیب تند» که مقالات، یادداشت‌ها، گفت‌و گو‌ها و نقد‌های احمد شاکری را در حوزه ادبیات دفاع مقدس در بر دارد، از سوی خانه کتاب در راستای معرفی مبانی نظری، اخلاق و آموزش عملی نقد منتشر شده است. 

شاکری که در پیشگفتار اثر کوشیده است سیر تکوین ادبیات دفاع مقدس را از زمان پیدایش شرح دهد، از «دفتر ادبیات ایثار» بنیاد جانبازان به عنوان نهادی یاد می‌کند که در شکل‌گیری فضای داستانی ویژه در ذهن او موثر بوده است و می‌نویسد: «شرایطی که بر ادبیات داستانی انقلاب اسلامی در دهه هفتاد و پس از قبول قطعنامه حاکم بود، کاملا تحت سیطره دفاع مقدس قرار داشت... هیچ نویسنده‌ای در طول تاریخ ادبیات داستانی انقلاب اسلامی، از دفاع مقدس بابت آثاری که نوشته طلبکار نخواهد بود بلکه دفاع مقدس و شخصیت‌های آن تا همیشه منبع و چشمه فیاضی برای هنر انقلابی غنی بوده و خواهند بود.» 

شاکری در ادامه با آسیب‌شناسی اجمالی از ادبیات دفاع مقدس، این ادبیات را چشمه صافی قلمداد می‌کند که در دهه‌ آغازین، به دلیل مکتبی بودن به خود می‌بالید اما در دهه‌های بعدی در معرض برخی تردیدها و شکاکیت و لا‌آبالی‌گری فکری قرار گرفت. 

وی با تاکید بر این‌که وجود چنین جریانی در ادبیات دفاع مقدس بر کسی پوشیده نیست، به ورود خود در حوزه پژوهش ادبیات دفاع مقدس از سه سال گذشته اشاره می‌کند و با دردناک دانستن کم‌شمار بودن آثار پژوهشی در این حوزه بر ضرورت تاسیس مبنا و اصول تعریف شده برای ادبیات داستانی پس از انقلاب اسلامی‌ تاکید می‌کند. 

نویسنده دفتر اول «جستاری در ادبیات داستانی دفاع مقدس» در بخش دیگری از پیشگفتار کتاب، نقد ادبی را برای کالبد ادبیات داستانی به منزله تصفیه‌خانه می‌داند و می‌نویسد:« ادبیات داستانی حتی با آثار پرشمار و ارزشمند، بدون برخورداری از این رکن، محکوم به انحراف یا سقوط و رکود است.» 

وی پس از مقدمه‌ای با موضوع «هندسه معرفتی ادبیات داستانی انقلاب» به ارایه شش عنوان مقاله، شش یادداشت، شش گفت‌وگو و چهار نقد خود در فصل‌های جداگانه پرداخته است. 

شاکری مقالاتی را در این کتاب آورده است که در مجلات منتشر شده و در ارایه نقد‌ها کوشیده است پر‌هزینه‌ترین نقد‌های خود را در کتاب «گام نهادن بر شیب تند» گردآورد.

کتاب‌های «من قاتل پسرتان هستم» نوشته احمد دهقان و «ویزای بهشت» نوشته عباس جعفری مقدم دو اثری است که نقد احمد شاکری بر آن‌ها در این کتاب به‌چشم می‌خورد. 

موسسه خانه کتاب، «گام نهادن بر شیب تند» را با شمارگان هزار نسخه در قطع رقعی و 376 صفحه و به بهای 95‌هزار ریال روانه بازار نشر کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها