امیر سرتیپ دوم ستاد حسن سیفی در این نشست با اشاره به نقش رسانهها در حفاظت از اطلاعات کشور به قدردانی از رسانهها پرداخت و اظهار کرد: اگر رسانهها خط قرمزهای نظام را نمیشناختند، این اطلاعات ممکن بود در پیش یا حین اجرای عملیاتها فاش شود.
جانشین ستاد راهیان نور ارتش جمهوری اسلامی ایران به ارایه آماری از عملکرد ارتش جمهوری اسلامی ایران پرداخت و گفت: تعداد بسیاری از میان بیش از پنجهزار زندانی سیاسی کشور در سالهای پیش از پیروزی انقلاب، از نیروهای ارتشی هستند که حین خدمت از سوی ساواک به اسارت درآمدند. در بمبارانهای هوایی هنگام جنگ تحمیلی عراق علیه ایران هم به این دلیل که پادگانهای نظامی و خانههای سازمانی کارکنان ارتش هدف دشمن بوده است بسیاری از شهدای بمبارانها از خانواده نیروهای ارتش هستند.
وی هدف از حضور ارتش جمهوری اسلامی ایران در برنامههای کاروانهای نور را اثبات عدم بهرهگیری از سپر انسانی در طول جنگ تحمیلی عراق علیه ایران دانست و افزود: کشورهای دیگر ما را متهم میکنند که از سپر انسانی در طول جنگ بهره گرفتهایم این در حالی است که تعداد کشتههای عراقیها از نیروهای ایرانی بسیار بیشتر است. بنابر این لازم است که نویسندگان و اصحاب رسانه در نگارشها دقت بیشتری کنند. در طول برنامههای راهیان نور هم میکوشیم به زایران این نکته را اثبات کنیم.
امیر سرتیپ دوم ستاد حسن سیفی با بیان خاطرهای از دختر شهید خالد حیدری گفت: چگونه میتوان رنج خانواده شهیدان و جانبازان را ثبت کرد؟ این مسوولیت بر عهده اصحاب قلم است که با همسر و فرزندان شهیدان، جانبازان و آزادگان به گفتوگو بپردازند و رنجهای آنان را ثبت کنند. اینها سرمایههای کشور ما هستند که اگر آمریکا یکی از آنها را میداشت به فیلم «آرگو» متوسل نمیشد.
وی همچنین به ارایه آماری در باره عملکرد سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس ارتش جمهوری اسلامی ایران در سال 1391 پرداخت و افزود: 23 عنوان کتاب در سال 1391 منتشر شد و 78 عنوان کتاب در حوزه کودک (6 تا 12 سال) و 78 عنوان کتاب در حوزه نوجوان (12 تا 18 سال) از سوی انتشارات سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس ارتش جمهوری اسلامی ایران در دست انتشار است.
امیر سیفی درباره دلیل پرداختن به حوزه کودک و نوجوان ادامه داد: متاسفانه در ابتدای پرداختن به موضوع دفاع مقدس گروههای کودک و نوجوان که امام خمینی(ره) آنها را سرباز نظام میدانستند، فراموش کرده بودیم. بنا بر دستور امیر محمدحسین دادرس، معاون هماهنگ کننده ارتش این گروههای سنی هم مورد توجه قرار گرفتند.
وی افزود: برای درک اهمیت جایگاه این گونه کتابها میتوان به کتاب «اسیران عراقی یا میهمان» نوشته شاداب عسکری مراجعه و نحوه نگهداری ایرانیها از اسیران عراقی را در آن مطالعه کرد. برای مثال در این کتاب آمده است که 20 هزار اسیر عراقی در ایران با سواد شدهاند.
جانشین ستاد راهیان نور ارتش جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه کتابهای انتشارات ارتش (آجا) با عنوانهای گوناگون منتشر میشود، گفت: کتابهای نیروی هوایی با عنوان «حدیث پیروزی»، کتابهای پدافند با عنوان «حدیث پایداری»، کتابهای نیروی زمینی با عنوان «حدیث ماندگاری» و کتابهای نیروی دریایی با عنوان «حدیث استواری» منتشر میشود.
وی در ادامه به کامل شدن کتاب سی جلدی «روزشمار جنگ» از سوی انتشارات سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس ارتش جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و افزود: این کتاب برای تایید به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای تایید ارسال شده و کارشناسان این وزارتخانه در حال بررسی محتوای این مجموعه هستند.
امیر حسن سیفی در ادامه از افتتاح سایت اینترنتی ساحادم (سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس ارتش جمهوری اسلامی ایران) با نشانی www.sahadem.aja.com در آینده نزدیک خبر داد و گفت: در این سایت اخبار حوزه دفاع مقدس و آخرین کتابهای تالیفی از سوی ساحادم هم منتشر خواهد شد. همچنین در کاروانهای راهیان نور 12 عنوان کتاب توزیع خواهیم کرد که کتابهای «اسماعیل در قربانگاه»، «استوارتر از کوه»، «در انتهای افق»، «قهرمان پدافند»، «پدران سرباز سران سرباز» و «جنگ تن به تن» از جمله این آثار است.
اختصاص چهار عنوان کتاب و نیز یک مجموعه 10 جلدی به راویان دفاع مقدس خبر دیگری بود که امیرسیفی آن را اعلام کرد و افزود: در چهار عنوان ارایه شده به راویان نور به نقش نیروهای ارتش در پیشبرد اهداف دفاع مقدس پرداختهایم.
جانشین ستاد راهیان نور ارتش جمهوری اسلامی ایران در پایان از نویسندگان و اصحاب رسانه خواست که به نقش همسر نظامیان در سالهای دفاع مقدس و تربیت فرزندانشان در ایامی که نیروهای ارتش در ماموریتهای دفاع از کشور به سر میبرند، بیش از پیش بپردازند تا فرزندان آنها با مطالعه آثاری در این زمینه به اهمیت نقش مادرانشان پی ببرند.
نظر شما