سه‌شنبه ۲۲ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۲:۳۴
نژادحسن: جایزه پروین استقلال خود را حفظ کرده است

طلا نژادحسن، داستان‌نویس شایسته تقدیر پنجمین جایزه پروین اعتصامی در بخش ادبیات داستانی برای رمان «شهریور هزار و سیصد و نمی دانم چند...» گفت که جایزه پروین به شرطی تاثیرگذار است که استقلال خود را حفظ کند. به باور نژادحسن پنجمین دوره جایزه پروین به دلیل انتخاب درست تیم داوری و دقت نظر ، استقلال خود را حفظ کرده بود.-

نژادحسن به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، گفت: موضوع رمان من دریاره مسایل و مصائبی است که در 40 سال اخیر زنان جامعه ما از سر گذرانده‌اند. 

وی افزود: رخداد‌های این رمان براساس زندگی سه نسل پی‌ریزی شده است: سرنوشت و سرگذشتِ مهاجرت نسل قبل از انقلاب، یعنی نسل مادران ما، از روستاها به شهرها و در ادامه نسل خود ما که در شهرهای حادثه‌خیز و پر از چالش‌های اجتماعی و سیاسی به سر بردیم و نسل پس از ما، یعنی فرزندان ما که با چالش‌های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی روبه‌رو هستند. 

این نویسنده و محقق ادبی در ادامه با اشاه به این نکته که فضای فکری و ذهنی رمان بر بن‌مایه روانشناختی زنان سه نسل اخیر استوار است، گفت: این اثر را می‌توان به نوعی رمان مهاجرت هم نامید. همچنین بازتاب حوادث خاص و محوری 40 سال اخیر ایران نیز در ایران رمان منعکس شده است، رویدادهایی مانند اعدام‌های قبل از انقلاب اسلامی، حادثه سینما رکس آبادان و جنگ تحمیلی در جنوب و تاثیر آن بر خانواده‌ها و به ویژه زنان جنوبی که وظیفه سنگین حفظ خانواده بر عهده آنان بود. بازتاب مهاجرت بسیاری از زنان به خارج از کشور در دهه اخیر نیز یکی از رخدادهای بنیادی این رمان است. 

نژادحسن در ادامه در پاسخ به این سوال که «نظر شخصی‌اش درباره جایزه پروین و به طور کل جایزه‌ای که فقط آثار زنان مترجم و نویسنده در ایران را مورد بررسی قرار می‌دهد، چیست؟» گفت: جایزه پروین از این نظر که جایزه‌ای ویژه زنان است و به طور اخص آثار زنان را ارزیابی می‌کند، اتفاق ارزشمندی است، اما این جایزه و به طور کل هر جایزه ادبی و فرهنگی دیگر، زمانی تاثیرگذار خواهد بود که به دور از هرگونه تنگ‌نظری‌های شخصی، ایدئولوژیک و جناحی باشد. 

این منتقد ادبی در ادامه با اشاره به لزوم استقلال جایزه پروین گفت: جایزه پروین نباید زیر سلطه هیچ نهاد، رسانه و یا ناشری باشد و موفقیت آن بستگی به استقلال آن دارد. 

نژادحسن در پایان گفت: پنجمین دوره جایزه پروین به دلیل انتخاب درست تیم داوران و دقت بسیار این تیم، تا حدودی استقلال خود را حفظ کرد. داوران این دوره مدرسان دانشگاه‌های مطرح کشور بوده و اشراف زیادی بر ادبیات به ویژه رمان داشتند. 

«شهریور هزار و سیصد و نمی دانم چند...» نوشته طلا نژادحسن، در سال گذشته 1390، در 224 صفحه و بهای پنج هزار تومان از سوی نشر قطره منتشر شده است. 

نژادحسن کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی دارد. «يک فنجان چای سرد»، «شازده ناقص»، «نقد بی‌نقاب: مجموعه‌ نقد»، «پژواک شعر نو: گزينش و تحليلی بر شعر نو» و «بازآفرينی هفت پيكر» نام آثار منتشر شده نژادحسن است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط