محمود آموزگار در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، اظهار کرد: متقاضیان کتابهای خارجی اغلب استادان دانشگاه، پژوهشگران و محققانی هستند که برای دسترسی به کتابهای جدید و به روز علمی به بخش بینالملل مراجعه میکنند.
وی افزود: مسوولان نمایشگاه میتوانند با اطلاعرسانی در جراید و نشریات، همچنین نصب بنرهای اطلاعرسانی مراجعهکنندگان را راهنمایی کنند.
آموزگار با بیان اینکه برای فعالان بخش بینالملل جابجایی تفاوت چندانی ندارد، گفت: قرار گرفتن در کنار بخش خارجی برای بخش داخلی همواره یک جاذبه موثر برای جلب مشتری بوده است.
رییس هیات مدیره انجمن فرهنگی ناشران بینالمللی ایرانیان یادآور شد: بسیاری از افرادی که به بخش خارجی نمایشگاه میآیند از بخش ناشران داخلی نیز دیدن میکنند تا کتابهای عمومی خود را تهیه کنند و به همین دلیل شاید این تغییر جا تا حدودی بر فعالیت ناشران داخی تاثیر بگذارد.
آموزگار همچنین در پاسخ به این سوال که آیا افزایش بهای ارز بر کاهش قدرت خرید کتابهای خارجی تاثیر دارد، گفت: بهای ارز در مقایسه با بیستوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، تقریبا دو برابر شده است و این موضوع علاوه بر اینکه قدرت خرید را تقلیل میدهد، موجب کاهش تقاضای خریداران نیز میشود.
وی افزود: از سوی دیگر بودجه خرید کتاب بسیاری از دانشگاهها و موسسات تابعه کاهش پیدا کرده است و پیشبینی میشود میزان خرید از این بخش در نمایشگاه امسال تا حدودی کاهش پیدا کند.
آموزگار با بیان اینکه انجمن ناشران بینالملل ایرانیان مسوول ثبتنام بخش بینالملل نمایشگاه امسال است، گفت: حدود 61 موسسه و موزع ایرانی که هر یک تعداد گستردهای از ناشران خارجی را پوشش میدهند برای حضور در بخش بینالملل ثبتنام کردهاند، همچنین تاکنون چهار هزار و 300 مترمربع برای بخش ناشران بینالملل درخواست شده است.
بیستوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران 11 تا 21 اردیبهشتماه در مصلای امام خمینی (ره) برگزار میشود.
چهارشنبه ۲۸ فروردین ۱۳۹۲ - ۱۲:۳۱
نظر شما