شنبه ۷ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۱:۲۶
شمارش معکوس تا بیست‌و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران

بيست و ششمين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران از 11 ارديبهشت ماه آماده بازديد عموم مي‌شود. هنوز پنج روز به شروع رسمی بزرگترين مانور فرهنگي كشور باقی مانده است اما قلب‌هاي كتاب دوستان به شماره افتاده و نبض فرهنگ يار مهربان اين روز‌ها تند مي‌زند.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، شمارش معكوس براي آغاز بزرگترين رخداد فرهنگي كشور آغاز مي شود و غرفه‌هاي خالي نمايشگاه بي‌صبرانه منتظر ورود سيل خروشان فرهنگ‌ دوستان و اهالي كتاب هستند. حال و هواي عجيبي اين روز‌هاي باقيمانده تا شروع نمايشگاه بر مصلي تهران حاكم است.

ورودي مصلي تهران تا شروع اين رويداد فرهنگي هنوز بر روي مخاطبان بسته است و براي ورود به نمايشگاه كتاب و بازديد از غرفه‌هاي خالي كه به زودی ناشران آن را تحويل می‌گیرند و يا در صدد تكميل و پيدا كردن مكان خود هستند،بايد از ورودي عباس آباد(شهيد بهشتي) گذر كني و پس از وارد شدن از در اصلي، ماشين‌هاي ون سبز رنگي را مي‌بيني كه آماده‌اند به عنوان سرويس رايگان نمايشگاه تو را به سوي در اصلي شبستان هدايت كنند. 

در ورودي اصلي شبستان محل رفت‌وآمد‌هاي بسياري است. برخي ناشران دنبال غرفه خود سالن اصلي شبستان در طبقه نخست را طي مي‌كنند، برخي ديگر در محل غرفه خود به دنبال جابه‌جايي ميزها و جانمايي وسايل غرفه خود هستند و عده‌اي هم در ورودي يكي ديگر از در‌هاي اصلي سالن ناشران عمومي مشغول تراش ميز‌هاي چوبي و نماهاي غرفه خودند.

كف و سطح سنگي مصلي تهران با رفت‌وآمد‌هاي مكرر ماشين‌هاي شست وشو، جلا مي‌گيرند و تميز مي‌شوند. محل تشريفات(VIP)، هنوز جمعيتي به خود نمي‌بيند و محل برگزاري جلسه‌هاي مقدماتي براي هماهنگي نمايشگاه است. روبه‌روي سالن ناشران عمومي در بخش زيرزمين ديگر از روابط عمومي نمايشگاه كتاب خبري نيست و درورودي آن با زنجير قفل شده است و در يك حركت تحسين بر ‌انگيز مكان و جايگاه خبرنگاران با تشكيل ستاد خبري  از زیرزمین به طبقه دوم شبستان منتقل شده است. 

كميته روابط عمومي بيست و ششمين نمايشگاه كتاب تهران اين روز‌ها سخت مشغول هماهنگي‌اند و از ابتداي ساعات پنجشبنه ( پنجم ارديبهشت ماه) در واحد‌هاي ويژه مستقر و با برگزاري جلسه‌هاي ويژه مشغول هماهنگي بخش‌هاي گوناگون نمايشگاه هستند. 

روند اجرايي و آماده‌سازي نمايشگاه كتاب امسال سريعتر و بهتر بود

هاشم دفاعي، مدير داخلي ستاد اجرايي بيست و ششمين نمايشگاه بين‌‌المللي كتاب تهران معتقد است: امسال آماد‌سازي فضاي مصلي براي نمايشگاه كتاب سريع‌تر و زودتر آغاز شد.

وي با بيان اين‌كه اكنون كليه غرفه‌ها تعيين و جانمايي شده، مي‌گوید: در مرحله پاياني غرفه‌بندي هستيم و تا كنون مشكلي براي روند اجرايي و آماده‌سازي فضاي نمايشگاهي نداشتيم و تا پايان اين هفته ناشران كليه غرفه‌هاي باقيمانده را تحويل می‌گيرند.

دفاعي مي‌افزايد: غرفه‌داران، نهاد‌ها، سازمان‌ها و كميته‌هاي گوناگون با تعيين مكان‌هاي خود به تجهيز فضا و قرار دادن وسايل مربوط به خود مشغولند و تا كنون 80 درصد امور اجرايي و ستادي وارد مرحله عملياتي شده است.

مدير داخلي ستاد اجرايي بيست و ششمين نمايشگاه بين‌‌المللي كتاب تهران مي‌گويد: افراد كميته‌هاي گوناگون بايد با استقرار در اداره‌هاي اجرايي و ستادي امور مربوط به خود را انجام دهند.

وي با اشاره به سياستگذاري نمايشگاه كتاب تهران در هر دوره از برپايي آن مي‌افزايد: هر سال يك سياستگذاري خاصي در نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران حاكم است و جلساتي گذاشته مي‌شود و تصميم گيري مي‌شود كه نواقص سال‌های پیش رفع شود و هيچ ناشري تا كنون از روند اجرايي و تحویل غرفه، شكايت نداشته است.

دفاعي مي گويد: امسال نمايشگاه كتاب تهران بر اساس نظم خاصي چيده شده و در هر دوره با بررسي نواقص سال‌هاي پيش سير اجرايي بهتري به خود مي‌گيرد. گله‌هاي سال‌هاي گذشته بيشتر مربوط به ثبت‌نام ناشران بود كه يا دير ثبت‌نام مي‌كردند و يا انصراف مي‌دادند و مجدد خواستار شركت مي‌شدند اما پرسنل جديد امسال با رويكرد و برنامه‌ريزي مناسب، اين مشكلات را حل كرد. 

تحویل غرفه‌ها امسال یک هفته زودتر اتفاق افتاد
كريم سليمي، مسوول غرفه نويد شيراز از استان فارس كه با دوستانش مشغول آماده‌سازي غرفه خود در شبستان است، مي‌گويد: موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی و تعاونی ناشران چهار روز است که غرفه را به ما تحویل دادند و اکنون در حال آماد‌سازی استند، میز و غرفه هستیم. 

وی با بیان این‌‌که  13 سالی است که در نمایشگاه کتاب حاضر می‌شویم، اظهار کرد: امسال یک هفته زودتر غرفه‌ها را تحویل گرفتیم که بسیار خوب بود زیرا سال‌های گذشته سه روز پیش از نمایشگاه غرفه‌ها را تحویل می‌دادند.

مسوول غرفه نويد شيراز از استان فارس اظهار کرد: این انتشارات به عنوان ناشر برگزیده 15 دوره کشور، امسال با هزار و 300 عنوان کتاب که 36 عنوان آن چاپ سال 1391 است، وارد نمایشگاه کتاب شده است. 

سلیمی با بیان این ‌که تحویل غرفه به ناشران بر اساس عناوین جدید است، اظهار کرد: امسال این انتشارات با 136 عنوان کتاب چاپ سال 1391 و 40 عنوان چاپ امسال، در یک غرفه 30 متری مستقر است و از نظر عناوین با داشتن کار‌‌های نفیس که حجم یکی از آن‌ها فقط چهار‌هزار و 800 صفحه است و یک عنوان محسوب می‌شود با ناشری که کتاب 30 صفحه‌ای را به عنوان  چاپ جدید وارد نمایشگاه می‌کند، برابر است.

وی با بیان این‌که امسال هماهنگی‌ و تحویل غرفه بسیار مناسب بود، اظهار کرد: پیشنهاد می‌کنم از سال بعد تعداد صفحه‌های عناوین جدید را هم مورد بررسی قرار دهند و در متراژ غرفه لحاظ کنند تا ناشران با کتاب‌های نفیس‌تر و پر بارتر فضای بیشتری برای عرضه آثارشان در نمایشگاه داشته باشند.

وی درباره راهکار موفقیت حضور ناشران شهرستانی در نمایشگاه کتاب تهران گفت: برای حضور موفق در نمایشگاه کتاب ناشران شهرستانی نباید کتاب‌سازی را در پیش بگیرند تا مخاطبان دل‌زده شوند.

سلیمی اظهار کرد: برای حضور موفق در نمایشگاه کتاب تهران ناشران باید بر اساس نیاز مخاطبان اثر تولید و منتشر کنند و انتشار کتاب‌های مشابه فقط رفع مسوولیت است و بازخوردی ندارد.

وی درباره موفق نشدن گروهی از ناشران شهرستانی در نمایشگاه کتاب گفت: نمایشگاه کتاب فرصت بسیار مناسبی برای عرضه آثار است و با وجود امکاناتی که مسوولان در اختیار ناشران قرار می‌دهند، آن‌ها می‌توانند با انتشار کتاب‌های تحقیقی، پژوهشی، بار علمی مناسبی را وارد نمایشگاه کنند.

سلیمی اظهار کرد: بازچاپ کتاب‌های پرمخاطب مانند «هشت کتاب» سهراب سپهری، «فرهنگ معین، مثنوی و یا دیوان حافظ از سوی ناشران کار بزرگی نیست و فقط کتاب‌سازی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها