یکشنبه ۸ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۳:۳۹
افتتاح شبکه رادیویی و تلویزیونی مجازی کتاب همزمان با نمایشگاه کتاب تهران

منصور واعظی، دبیر کل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در نشست خبری تشریح برنامه‌های بیست و ششمین نمایشگاه کتاب تهران گفت:امسال همزمان بانمایشگاه کتاب شبکه رادیویی و تلویزیونی مجازی کتاب افتتاح می شود.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) نشست خبری دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور درباره تشریح برنامه‌های این نهاد برای حضور در بیست و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ظهر امروز (8 اردیبهشت‌ماه) در سالن کنفرانس ساختمان نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور برگزار شد.

منصور واعظی، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در این نشست گفت: همزمان با آغاز بیست‌و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران مناسبت‌های مهم و فرهنگی خوبی در پیش است از جمله ولادت حضرت زهرا(س) و شهادت استاد مطهری( روز معلم) که هفته بسیار شیرینی را برای اهالی فرهنگ از نظر مناسبتی خواهد بود.

وی اظهار کرد: امسال 11 (اردیبهشت ماه) با افتتاح نمایشگاه بین‌‌المللی کتاب، مهم‌ترین رویداد فرهنگی کشور با هدف ترویج فرهنگ مطالعه آغاز خواهد شد. 

واعظی با بیان این‌که هیچ رویدادی در  مقیاس نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برای ترویج فرهنگ مطالعه در کشور نداریم گفت: نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در طول سال‌های اخیر دستاوردهای بسیار خوبی در حوزه کتابخوانی داشته و این رویداد پیوند مناسبی را میان ناشران، نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و مردم ایجاد کرده است و از این نظر اهمیت بسیاری دارد.

وی با اشاره به شعار امسال نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور برای حضور در بیست‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: امسال متناسب با سال حماسه سیاسی و اقتصادی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور شعار کتاب، رسانه حماسه را برای ورود به نمایشگاه انتخاب کرده است.

وی اظهار کرد: نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور امسال با یک غرفه اصلی در شبستان و یک غرفه در فضای باز نمایشگاه که سالنی اختصاصی است با فضای 600 متر مربع برنامه‌های خود را در نمایشگاه کتاب ارایه می‌کند و در کنار این دو فضا، فضاهای دیگری نیز برای حضور پیش‌بینی شده است.

واعظی عنوان کرد: امسال در سالن اصلی شبستان نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور به ارایه دستاوردهای گوناگون خود در بخش کتاب همراه با مراسم رونمایی خواهد پرداخت و در سالن اختصاصی که در خیابان 16 مصلی جنب خیابان شهید قنبرزاده واقع شده فعالیت‌های فرهنگی مانند ایجاد محفل قصه‌گویی برای کودکان و نوجوانان، برگزاری مسابقه کتابخوانی و ارایه پژوهش‌های نهاد به محققان و پژوهشگران ارایه می‌شود.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به ایجاد سه استودیو در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: برای ترویج فرهنگ کتابخوانی با مشارکت رسانه که این امر بسیار مورد تأکید رهبری و نهاد بود تلاش کردیم همه نهادها را برای ترویج فرهنگ مطالعه بسیج کنیم و در این میان شبکه اول سیما و برنامه صبح‌بخیر ایران با راه‌اندازی کاروان کتابخانه صبا نقش مهمی را ایفا کرد.

واعظی با اشاره به دایر شدن استودیو کتابخانه صبا در محوطه باز نمایشگاه کتاب بیست و ششم گفت: افرادی که در نمایشگاه حضور پیدا می‌کنند می‌توانند کتاب‌های خود را برای تأمین منابع کتابخانه‌های استان تهران به این استودیو اهدا کنند.

وی همچنین از راه‌اندازی استودیوی رادیو کتاب در نمایشگاه کتاب خبر داد و اظهار کرد: رادیو کتاب با وجود مدت زمانی محدودی که از راه‌اندازی آن می‌گذرد بسیار مورد استقبال واقع شده و برنامه‌های نمایشگاه کتاب امسال در نمایشگاه از طریق این رادیو پخش می‌شود.

دبیرکل نهاد کتابخانه عمومی کشور از افتتاح شبکه رادیویی و تلویزیونی اختصاصی کتاب در شبکه مجازی خبر داد و گفت: براساس تقاضای نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور از رسانه ملی مبنی بر ایجاد شبکه اختصاصی تلویزیونی کتاب تاکنون راه‌اندازی شبکه رادیویی و تلویزیونی در فضای مجازی مورد موافقیت قرار گرفته است، از پخش آزمایشی این شبکه همزمان با نمایشگاه کتاب تهران خبر داد. 

واعظی با اشاره به ایجاد ایستگاه مشاوره کتاب در بیست و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: برای دومین سال متوالی 80 نفر از کارشناسان منابع نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور دعوت شدند تا با برپایی دو دوره هماهنگی برنامه‌های مشاوره کتاب و سیر مطالعاتی در نمایشگاه کتاب را به مردم ارایه کنند.

وی افزود: سال گذشته تعدادی از این ایستگاه‌ها در مترو دایر شد که امسال هم در چندین نقطه نمایشگاه علاوه بر آن پیگیری خواهد شد.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور از برگزاری نمایش‌های خیابانی با موضوع کتاب و کتابخوانی در نمایشگاه کتاب امسال خبر داد و گفت: دعوت از هزار نفر از کتابداران کشور برای حضور در نمایشگاه و 300 نفر از اعضای انجمن کتابخانه‌های عمومی کشور و همچنین برپایی چندین مراسم افتتاح و رونمایی از  برنامه‌های غرفه نهاد کتابخانه در نمایشگاه کتاب امسال خواهد بود.

واعظی با اشاره به راه‌اندازی خبرگزاری فرهنگی اختصاصی با محوریت کتاب‌ و کتابخوانی در نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: این خبرگزاری با محوریت توجه به شورای فرهنگ عمومی و اولویت کتاب و کتابخوانی افتتاح خواهد شد.

وی همچنین از رونمایی 100 جلد دانشنامه اسارت و آزادگی با موضوع جنگ تحمیلی خبر داد و گفت: این دانشنامه با دربرداشتن روزشمار وضعیت آزادگان در اردوگاه‌ها منبع مناسبی برای تولید رمان و فیلمنامه‌های تلویزیونی است.

واعظی همچنین از آماده‌سازی تفسیر روایی از تمام آیات الهی در قالب جامع‌‌تفاسیر خبر داد و اظهار کرد: 30 جلد از این تفسیر روایی در نمایشگاه کتاب تهران رونمایی خواهد شد.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور همچنین از رونمایی لوح زرین شهر مطالعه در نمایشگاه کتاب تهران خبر داد و اظهار کرد: از سال آینده شهر مطالعه را از بین شهرهایی که مسوولان فرهنگی آن بزرگترین نقش‌آفرینی را در ترویج فرهنگ مطالعه داشتند، انتخاب می‌کنیم. نخستین دوره انتخاب 
آن سال 1394 از بین چهار شهر کرج، اهواز، یزد و اردبیل خواهد بود.

واعظی با اشاره به استقرار 140 ایستگاه مطالعه همزمان با دهه‌فجر سال گذشته در سراسر کشور گفت: امسال همزمان با نمایشگاه کتاب 130 ایستگاه مطالعه در سراسر کشور افتتاح خواهد شد و دو میلیون و 150 هزار جلد کتاب در این ایستگاه‌ها قرار می‌گیرند که 2هزار و 150 جلد آن جدید خواهند بود.

واعظی با اشاره به تفاهمنامه‌های جدید که از سوی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در نمایشگاه کتاب امسال به امضا خواهد رسید گفت: امضای تفاهم‌نامه با شورای سیاستگذاری مساجد تهران، کمیته امداد امام‌خمینی و کتابخانه مجلس شورای اسلامی از جمله آنها خواهد بود.

وی همچنین از برگزاری 16 نشست تخصصی در غرفه نهاد کتابخانه عمومی کشور خبر داد و گفت: در این نشست‌ها که یکی از موضوعات مورد توجه بررسی منزلت اجتماعی کتابداران خواهد بود  و بر اساس نظر‌سنجی استادان، معلمان و پزشکان و کتابداران از میان 11 شغل اصلی که مورد نظرسنجی قرار گرفت، مورد اعتماد‌ترین مشاغل کشور بودند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط