دوشنبه ۹ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۲:۰۴
مرحوم فردی زمینه توجه هنرمندان به داستان انقلاب را فراهم کرد

نویسندگان و فعالان حوزه دفاع‌مقدس بر این باور‌ند که مرحوم امیرحسین فردی، شخصی معتقد به انقلاب و جریان‌ساز در حوزه ادبیات انقلاب بود. وی با راه‌اندازی جشنواره داستان انقلاب زمینه توجه هنرمندان به بخش فراموش شده تاریخ معاصر را فراهم کرد و باعث شد در چند سال اخیر شاهد رشد چشمگیر و پویایی داستان انقلاب باشیم.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، رحیم ‌مخدومی، نویسنده کتاب‌های دفاع‌مقدس،‌ فعالیت‌های مرحوم امیرحسین فردی، داستان‌نویس پیشکسوت انقلاب را دارای خاستگاه‌های مذهبی و مردمی دانست و گفت: مرحوم فردی ادبیات انقلاب را پا به پای فعالیت‌های مردم در جریان مبارزات و پیروزی انقلاب پیش‌برد و پایه‌ آن را از مسجد جواد الائمه (ع) به عنوان حرکتی نو و از جنس انقلاب آغاز کرد. پیش از این تصور می‌شد مقوله هنر از مردم جداست و خاستگاهی غیر مردمی دارد،‌ اما امیرحسین فردی این خاستگاه‌‌ را بر اساس مذهب و در میان مردم مطرح کرد.

وی ادامه داد: به همین دلیل می‌بینید جنس ادبیات انقلاب از جنس مردم و مسجد است و پابه‌پای حماسه مردم پیش می‌آید. نویسندگان مسجد جواد الائمه (ع) هم نیرو‌های اولیه حوزه هنری را تشکیل دادند. نیرو‌ی‌های متعهدی که در همان مسجد ساخته شدند. بعد‌ها بسیاری از نویسندگان و فعالان متعهد را دیدم که خاستگاه آن‌ها همان مسجد جواد الائمه (ع) است. مرحوم فردی آغازگر و جریان ساز ادبیات انقلاب بود و این یکی از خصلت‌های ویژه این شخص محسوب می‌شد.

مخدومی افزود: داستان انقلاب به دلیل دفاع‌مقدس که خیلی زود پس از انقلاب رخ داد نادیده گرفته شد و سال‌ها به فراموشی سپرده شد. مرحوم فردی از بنیانگذاران جشنواره داستان انقلاب بود و با اعتقاد احیای این ادبیات، آن را  در جامعه دنبال ‌کرد. همین مساله باعث شد تا سال به سال شاهد رشد چشمگیر این جشنواره باشیم.

وی ادامه داد: پیگیری فردی برای جریان‌سازی داستان انقلاب به تعهد انقلابی او باز می‌گشت. معمولا برخی انقلابیون در گذر زمان با تغییر روش و شیوه زندگی متفاوت و محافظه کار می‌شوند، این خصلت در داستان‌های این افراد هم به چشم می‌آید،‌ اما مرحوم فردی موضع‌گیری شفافی در قبال فتنه 88 داشت و این مساله یکی از نقاط برجسته زندگی وی محسوب می‌شود. اگر نگاهی به نویسندگان حوزه ادبیات انقلاب داشته باشید، با افرادی بر‌خورد می‌کنید که در موضع خود قاطعانه و جدی عمل نمی‌کنند، اما مرحوم فردی بار‌ها نسبت به این دوستان گله‌مند بود که چرا نقش خود را فراموش کرده‌اند و از مردم زمانه خود عقب مانده‌اند. 

مخدومی گفت: یکی از اتفاق‌های ‌جالبی که در زندگی فردی رخ داد و برای من حائز اهمیت بود آن است که وی هیچ وقت حقایق را فدای دوستی‌ها نکرد و محکم پای اعتقاد خود ایستاده بود. برخی در این زمینه کم می‌آورند و سکوت می‌کنند اما ایشان نامه سرگشاده‌ای به محسن مخملباف نوشت و با تلنگری به دوستی‌های گذشته، پاسخ دندان‌شکنی به مخملباف داد.

حجت‌الاسلام سعید فخرزاده، ‌مسوول واحد تاریخ‌شفاهی دفتر ادبیات انقلاب اسلامی هم مرحوم فردی را از پایه‌گذران و شخصیت‌های اصلی داستان انقلاب خواند و افزود: فردی با راه‌اندازی جشنواره داستان انقلاب زمینه توجه هنرمندان به بخش فراموش شده تاریخ معاصر را فراهم کرد. به نظر من تلاش او محوری بود و به دلیل داشتن اخلاق سالم سیاسی همه آدم‌ها با گرایش‌های گوناگون را به خود جذب می‌کرد. او فردی بی‌ادعا بود و پابه‌پای دوستانش برای جریان‌سازی ادبیات انقلاب تلاش می‌کرد. او یک خادم واقعی بود.

شعبان حیدری،‌ از فعالان فرهنگی در زمینه کتاب‌های دفاع مقدس، از زمانی که مرحوم فردی مسوول کمیته‌ای از داوران انتخاب کتاب سال دفاع‌مقدس بود، یاد کرد و گفت: وی نقش مهم و تاثیر‌گذاری در ادبیات دفاع‌مقدس داشت. مرحوم فردی متواضع و خوش اخلاق بود. توجه او به ادبیات دفاع‌مقدس با برگزاری جشنواره ادبی شهید حبیب ‌غنی‌پور هویدا بود.

مراسم ختم مرحوم امیرحسین فردی، نویسنده انقلاب، امروز دوشنبه (نهم اردیبهشت‎ماه) از ساعت 15و30 دقیقه تا 17 در مسجد جوادالائمه(ع) در تهران، خیابان قزوین، خیابان شهید جواد سبحانی، خیابان شهید برادران فلاح (13 متری حاجیان) برگزار می‏‌شود.

شورای نویسندگان مسجد جوادالائمه(ع) و حوزه هنری هم مجلس ترحیمی را در  پنجشنبه 12 اردیبهشت ماه از ساعت 14 تا 15و30 دقیقه در مسجد نور واقع در میدان فاطمی تهران برگزار می‌کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط