این کتاب در 20 بخش به موضوعهایی مانند تبلیغات دشمن و اجرای عملیات تاخت به دشمن میپردازد. پیشگفتار و کلیات این اثر به قلم مرحوم سرتیپ محمود رستمی به نگارش درآمده است.
در پیشگفتار کتاب درباره مفهوم گُمجَن میخوانیم: «گمجَن یا بهطور اختصار گروه رزمی مشترک جنگهای نامنظم یکی از فرماندهیهای تابعه فرمانده صحنه عملیات است که در پشتیبانی از جنگ نامنظم سازماندهی میگردد.»
همچنین در بخش کلیات «عملیات تاخت گُمجن عشایری» درباره عملکرد گُمجن آمده است: «گُمجَن در آغاز جنگ تحمیلی عراق علیه ایران مبادرت به برقراری امنیت و آرامش در منطقه نموده و پاسگاههای ژاندارمری (گهواره، دوشمیان، زاوله، بزمیرآباد) را فعال و با ایجاد پایگاههای عملیاتی در دهسرخ، مله کبود، پالان، بزمیرآباد و متواری نمودن عناصر دشمن به آن سوی مرزها امنیت را در منطقه برقرار نمود.»
جهانگیر جمیلی که خود از رزمندگان گروه گمجن بود، از صفحه 28 کتاب به زمینههای اجرای عملیات تاخت به دشمن میپردازد و با شرح ضرورت اجرای این عملیات مینویسد: «دشمن در خط پدافندی خود ضمن داشتن میادین مین گسترده، سیم خاردار و غیره دارای تجهیزات کافی از جمله تانک و سایر سلاح مدرن روز بود، لیکن در خط پدافندی گمجن حتی یک دستگاه تانک وجود نداشت. در مقابل رزمندگان گمجن مجهز به سلاح ایمان و شجاعت و روحیه سلحشوری و تفنگ برنو و ام یک و ژ3 و تیربار و آرپیپی بودند... با در نظر گرفتن احساس مسوولیتی که نسبت به رزمندگان در خود احساس میکردم لازم بود در طرحریزی عملیات آینده دقت بهعمل آید.»
وی سپس گام بهگام اجرای عملیات را در ذیل عنوانهایی مانند «طرح ریزی آتش»، «وقایع و حوادث تلخ و شیرین قبل از عملیات»، «خاطرات رزمندگان» و «حوادث و رویدادهای بعد از عملیات» آورده است.
همچنین در پایان کتاب علاه بر اطلاعیه ستاد مشترک ارتش، تصاویری از گروه گمجن به صورت سیاه و سفید منتشر شده است.
کتاب «عملیات تاخت گُمجن عشایری» را هیات معارف جنگ شهید سپهبد علی صیاد شیرازی با همکاری انتشارات ایران سبز در 114 صفحه و قطع رقعی، با شمارگان دو هزار نسخه و به بهای 20 هزار ریال روانه بازار نشر کرده است.
نظر شما