دوشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۳:۱۰
برخی بازدیدکنندگان نمایشگاه کتاب فقط تماشاگرند اما همین هم خوب است

فریدون صدیقی، نویسنده و روزنامه‌نگار بر این باور است که شاید بسیاری از افراد تنها بیننده غرفه‌های کتاب باشند اما همین هم خوب است. همین که وقت‌شان را در نمایشگاه کتاب بگذرانند و بیننده کتاب باشند بهتر از این است که به نمایشگاه پفک و چیپس بروند.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، به نقل از ستاد خبري بيست و ششمين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران،این روزنامه‌نگار پیشکسوت و استاد ارتباطات گفت: من فکر می‌کنم مکان نمایشگاه یا امکانات آن خیلی در جذب مخاطبان موثر نیست، البته این بدان معنی نیست که اصلا تاثیر نداشته باشد، بلکه تاثیر آن ناچیز است. 

صدیقی افزود: آن چه می‌تواند در جذب مخاطبان حرفه‌ای کتاب و اهل فرهنگ به نمایشگاه موثر باشد فضای نشر است. فضای نشر کتاب باید فضایی پویا و زنده باشد و همه کتاب‌ها امکان نشر پیدا کنند. فکر می‌کنم نویسنده‌ها و مترجم‌هایی که آثار تازه منتشر شده‌ای در نمایشگاه دارند بهتر است در غرفه ارایه آثارشان حاضر شوند. اگر در این زمینه ناشران کم‌کاری نکنند و از چهره‌های فرهنگی و خالقان آثار به دلایل موجه برای حضور در نمایشگاه دعوت به عمل بیاورند، مخاطبان نیز استقبال خوبی از نمایشگاه خواهند داشت. 

این استاد روزنامه‌نگاری ادامه داد: شاید بسیاری از این جمعیت سیال صرفا برای تماشا و دریافت کاتولوگ و یادگاری و غیره به نمایشگاه بیایند و تنها بیننده غرفه‌های کتاب باشند اما همین هم خوب است و جای خوشحالی دارد. همین که وقت‌شان را در نمایشگاه کتاب بگذرانند و بیننده کتاب باشند بهتر از این است که به نمایشگاه پفک و چیپس بروند. 

این روزنامه‌نگار درباره عوامل مختلفی که می‌تواند موجب کاهش بی‌میلی جامعه نسبت به مطالعه باشد، افزود: ایجاد فرصت مطالعه، کاهش قیمت کتاب و تنوع در آثاری که منتشر می‌شود از راه‌هایی است که می‌تواند این بی‌میلی را کاهش دهد. فراموش نکنیم وقتی هزینه‌های زندگی افزایش پیدا می‌کند، دغدغه زنده ماندن و حداقل زندگی را فراهم کردن جای دغدغه‌هایی مثل مطالعه را می‌گیرد. 

وی افزود: افرادی که مجبورند صبح تا شب کار کنند دیگر  فرصت و  آرامش لازم برای مطالعه را ندارند. با این همه خوانندگان جدی و پیگیر کتاب همچنان هم کتاب می‌خوانند و هم کتاب می‌خرند. 

صدیقی درباره علایق شخصی‌اش در مطالعه گفت: ادبیات به طور اخص و سپس هنر جزو علاقه‌های مطالعاتی من هستند بعد از آن هم کمی جامعه‌شناسی و کمی روانشناسی. الان هم دارم کتاب «پیر پرنیان‌اندیش»را که مصاحبه با هوشنگ ابتهاج است می‌خوانم و بسیار از آن لذت می‌برم. 

بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران تا 21 اردیبهشت در مصلای امام خمینی(ره) برپاست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها