دوشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۲:۳۱
نگاهی به میزان استقبال از کتاب های آلمانی در نمایشگاه بیست و ششم تهران

سفارت آلمان امسال همچون سال های گذشته با برپایی غرفه ای در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به عرضه بخش کوچکی از آثار ادبی این کشور در بخش های مختلف از جمله بخش تازه های ادبی و بخش کودکان پرداخته بود.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، در نخستین روزهای برپایی این نمایشگاه آنچه به چشم می خورد استقبال بازدید کنندگان این غرفه از کتاب های عرضه شده به ویژه در بخش تازه های ادبی بود؛ چرا که در این بخش علاوه بر وجود آثاری از نویسندگان شناخته شده آلمانی زبان، کتاب های راه یافته به فهرست اولیه نامزدهای جایزه کتاب سال 2012 آلمان نیز به چشم می خوردند. در این بین گروهی برای علاقه شخصی و گروهی برای هدیه دادن دست به سمت این کتاب ها می بردند.

بخش کودک و نوجوان نیز علاقه مندان خود را داشت و گرچه امسال از میان نویسندگان مطرح آلمانی زبان این رده سنی آثار چندانی ارایه نشده بود ولی شماری از کتاب های این بخش توسط بازدیدکنندگان خریداری شدند که احتمالا تصویرگری زیبای این کتاب ها نیز در این میان بی نقش نبوده است.

از سوی دیگر کتابخوانانی که با آثار هاینریش بل آشنایی داشتند و یا پیش‌تر ترجمه فارسی برخی از کتاب های این نویسنده برنده نوبل را مطالعه کرده بودند نیز با متن آلمانی آثار مورد نظر روبه رو می شدند که این خود برای آن ها جذابیتی خاص داشت. همچنین کتاب هایی که در زمینه های معماری و یا در بخش تجربه شهرنشینی عرضه شده بودند نیز مخاطبان ویژه خود را داشتند.

اما آن چه در روز پایانی نمایشگاه در این غرفه به چشم می خورد کتاب هایی بود که همچنان در قفسه ها باقی مانده بود. اگرچه بخش مهمی از کتاب های کودک و نوجوان در همان روزهای ابتدایی خریداری شدند، اما بیشتر کتاب های رده سنی بزرگسالان و چون کتاب های نامزد شده برای جایزه کتاب سال 2012 آلمان سر جای خود باقی ماندند تا دیگر بار به مکان قبلی شان بازگردانده شوند.

شاید یکی از دلایل این مساله را بتوان قیمت بالای این کتاب ها دانست، زیرا آثار عرضه شده در این غرفه به لحاظ قیمت نسبت به سال گذشته افزایشی در حدود 50 درصد را نشان می داد و همین مساله سبب شد تا برخی علاقه مندان زبان آلمانی از خرید این آثار صرفنظر کنند.

نکته دیگری که در این بین نباید از نظر دور داشت آن است که آثار عرضه شده در غرفه آلمان امسال نسبت به سال گذشته از تنوع کمتری برخوردار بودند که این مساله بیش از هر چیز در بخش کتاب های کودکان مشهود بود. با وجود آن که برخی نویسندگان آلمانی زبان همچون کورنلیا فونکه از شهرت جهانی برخوردارند اما طی سال های اخیر هیچ کتابی از این نویسنده در غرفه آلمان عرضه نشده است. همچنین هیچ یک از کتاب های عرضه شده در این بخش جزو آثاری نبودند که جوایز ادبی متنوع کودکان و نوجوانان آلمان را دریافت کرده باشند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها