سیدحسین موسویان یکی از صاحبان آثار شایسته تقدیر بیست و چهارمین دوره جایزه کتاب فصل عنوان کرد: به کار تصحیح در کشور ما به عنوان یک کار علمی نگاه نمیشود و حتی برخی اینگونه کارها را تحقیقی هم تلقی نمیکنند؛ در واقع، کار تصحیح درکشور ما هم کم ارج و هم کم اجر است.-
سیدحسین موسویان که با تصحیح و تحقیق بر کتاب «التعلیقات» ابن سینا در این دوره جایزه کتاب فصل شایسته تقدیر شناخته شد، درباره اهمیت کتاب «التعلیقات» بیان کرد: این کتاب از آثاری است که در سنت فلسفه اسلامی همواره به آن استناد میشده ولی متاسفانه تصحیح درخور و شایستهای تا امروز برای این کتاب نوشته نشده بود.
وی ادامه داد: یکی از ویژگیهای این کتاب این است که مسایلی بهویژه در حوزه معرفتشناسی و نفسشناسی از تالیفات فارابی و ملاصدرا هم در آن درج شده است.
این نویسنده و محقق با ذکر اینکه در این اثر بیش از یک هزار و 300 تعلیق آوردهام، اظهار کرد: از منطق تا طبیعیات، الهیات، نفس، خودآگاهی انسان، وضعیت معاد و معرفتشناسی، تعلیقاتی در این اثر آمده است.
صاحب اثر شایسته تقدیر بیست و چهارمین دوره جایزه کتاب فصل با بیان اینکه در کشور ما به کارهایی از این نوع اهمیت چندانی داده نمیشود، گفت: برای رفع این نقیصه دستکم باید در مقاطع مختلف دانشگاهی و حتی حوزوی گرایشهایی برای تحصیل آکادمیک در این زمینه ایجاد شود و متخصصان این کار تربیت شوند زیرا تصحیح یک کار کاملا علمی است و افرادی که میخواهند این آن را انجام دهند، باید به صورت تخصصی با متون آشنایی داشته باشند.
موسویان در پایان یادآور شد: هنوز هم بهصورت ویرایش شده علمی، آثار کلاسیکی مانند آثار ابن سینا که نقش مجموعه و دایرهالمعارف را دارند، نداریم. ما هنوز حتی یک اثر از ابن سینا نداریم که به جرات بتوان بدون اشکال به آن اعتماد کرد.
مراسم اختتامیه بیست و چهارمین دوره جایزه کتاب فصل از ساعت 16 تا 18 عصر یکشنبه (12خردادماه) در سرای اهل قلم موسسه خانه کتاب واقع در خیابان فلسطین جنوبی، خیابان خواجه نصیر، پلاک 2 برگزار شد.
نظر شما