ضیاییپرور در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، اظهار کرد: دو سال است که برای تدوین این کتاب زمان گذاشتهام تا اثری تحقیقی و پژوهشی برای فعالان حوزه رسانه و علوم انسانی گردآوری شود.
وی افزود: اغلب کتابها و منابع علوم انسانی به دوره قبل از اینترنت تعلق دارد و دانشجویان و محققان دسترسی آسانی به آنها ندارند، در حالی که اکنون روشهای تازهتری برای محققان ایجاد شده است.
ضیاییپرور با اشاره به برخی روشهای جدید برای جمعآوری اطلاعات، گفت: روشهای پیمایشی مبتنی بر ایمیل، روشهای پیمایشی مبتنی بر سامانههای آنلاین، افکارسنجی، پژوهش و تحلیل محتوای رسانههای اینترنتی بعضی اطلاعات ارایه شده در این کتاب به شمار میآیند.
وی با اشاره به مباحث این اثر، عنوان کرد: چگونگی سنجش اعتبار منبع در اینترنت و روشهای مرجعدهی در این فضا از سوالاتی است که معمولا دانشجویان حوزه رسانه را به چالش وامیدارد و کتاب تلاش میکند تا به این سوالات پاسخ دهد.
نویسنده کتاب «پرتال ایرانی» با بیان اینکه پراکندگی و عدم وحدت رویه در منابع و کتابهای این حوزه وجود دارد، گفت: از سوی دیگر خارج از ایران تکینکهای پیشرفتهای برای محققان در محیط اینترنتی و فضای سایبر پیشبینی شده است و ایرانیان نیز باید از این نکتهها اطلاع داشته باشند.
ضیاییپرور همچنین از جمعآوری این روشها خبر داد و عنوان کرد: تلاش کردهام روشهای پژوهش مبتنی بر فناوریهای خارج از کشور را به همراه روشهای استاندارد ایران جمعآوری و در این کتاب ارایه کنم.
وی اظهار کرد: با همکاری دکتر محمد سلطانیفر، رییس گروه ارتباطات دانشگاه آزاد علوم تحقیقات تهران، در حال تهیه جدولی درباره روند کلی تحقیقهای رسالهای دانشگاهی هستیم تا به عنوان راهنمای عملی در اختیار پژوهشگران قرار گیرد.
ضیاییپرور این جدول را بخش نهایی کتاب معرفی کرد و یادآور شد: این بخش به دانشجویان کمک میکند تا در جمعبندی نهایی نقشه دقیق و درستی پیش روی خود داشته باشند.
به گفته وی، دلیل طولانی شدن زمان نگارش این اثر حساسیت موضوع برای فعالان حوزه رسانه و علوم انسانی است، زیرا نقشه عملیاتی تدوین شده در کتاب با دقت و تامل در یکایک مباحث و طرحها گردآوری شده است.
ضیاییپرور همچنین گفت: مراحل نگارش کتاب تا پایان فصل پاییز ادامه دارد و پیشبینی میشود تا پایان سال منتشر شود.
سهشنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۸
نظر شما