کتابخانه فعلی وزارت جهاد کشاورزی حاوی بیش از دو هزار عنوان کتاب در زمینه نقش جهاد سازندگی در دفاع مقدس و نیز حجم زیادی از اسناد و مدارک شامل مصاحبه، فیلم و اسناد دیگری از جنگ تحمیلی عراق علیه ایران است که همواره از سوی پژوهشگران دفاع مقدس مورد استقبال قرار داشته است.
بر اساس طرح راهاندازی «کتابخانه تخصصی پشتیبانی و مهندسی جنگ جهاد سازندگی» اکنون این منابع، مراحل گزینش و دستهبندی را سپری میکند و مرکز حفظ و نشر آثار دفاع مقدس دفتر امور ایثارگران وزارت جهاد کشاورزی تاکنون برخی از منابع را در قالب نرمافزار کتابخانهای ارایه کرده اما به دنبال تهیه نرمافزار مستقلی برای نمایش این مجموعه است.
بیست و هفتم خرداد، سالروز تشکیل جهاد سازندگی به فرمان حضرت امام خمینی(ره) در سال 1358 است. جهاد سازندگی پس از شروع جنگ تحمیلی عراق علیه ایران نقش موثر و چشمگیری در زمینه فعالیتهای فنی و مهندسی در جبهههاي دفاع مقدس ایفا کرد.
انتخاب واژه «سنگرسازان بیسنگر» بیانگر عمق فداکاری و اخلاق جوانان جهادی بود که زیرباران گلوله و دید مستقیم دشمن، به احداث خاکریز، پل، سنگر و استحکامات میپرداختند. عبور نیروهای ایران از رودخانههای مرزی اروند و غافلگیری نیروهای ارتش صدام در عملیات والفجر هشت از شاخصترین عملیات مهندسی رزمی جهاد سازندگی محسوب میشود.
جهاد سازندگی در سال 1362 به وزارتخانه تبدیل و پس از آن در سال 1379 در وزارت كشاورزي ادغام شد و وزارتخانه جهاد كشاورزي به وجود آمد.
نظر شما