سه‌شنبه ۱۱ تیر ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۵
افراسیابی: سواد رسانه‌ای بیانگر بهره‌گیری درست از اینترنت است

محمدصادق افراسیابی، در آیین رونمایی از کتاب «خانواده، سواد رسانه‌ای و رسانه‌های دیجیتال» گفت: لازمه استفاده درست از اینترنت برخورداری از سواد رسانه‌ای و شناخت فرصت‌ها و تهدیدهای رسانه‌ها و پایگاه‌‍‌های اینترنتی است.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، آیین رونمایی از کتاب «خانواده، سواد رسانه‌ای و رسانه‌های دیجیتال» با حضور سید محسن میربهرسی و محمدصادق افراسیابی (نویسندگان اثر)، حسین بشیر و امیدعلی مسعودی (از اعضای هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع) و دانشگاه سوره) و سید یاسرجبرائیلی، معاون پژوهش و آموزش خبرگزای فارس دوشنبه (10 تیرماه) در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد.
 
در این مراسم محمدصادق افراسیابی، نویسنده بخش نخست کتاب «خانواده، سواد رسانه‌ای و رسانه‌های دیجیتال» با بیان این مطلب که جوانان امروزه برای ساختن زندگی خود و ایجاد تغییرهای غیراینترنتی از مناسبات اینترنتی استفاده می‌کنند، اظهار کرد: لازمه استفاده درست از اینترنت برخورداری از سواد رسانه‌ای و شناخت فرصت‌ها و تهدیدهای رسانه‌ها و پایگاه‌‍‌های اینترنتی است.

سواد رسانه‌ای مصونیت می‌آورد 
وی در تعریف «سواد رسانه‌ای» گفت: سواد رسانه‌ای الگویی است تا بر اساس آن مخاطب و افکار عمومی نه به عنوان یک عنصر منفعل بلکه به عنوان یک عنصر فعال در فرآیند شناختی به حساب آید و عمل تفسیر و تحلیل پیام را به انجام رساند.

افراسیابی تاکید کرد: با تحصیل سواد رسانه‌ای مخاطب می‌آموزد هر آن‌چه رسانه‌ها و پایگاه‌های اینترنتی ادعا می‌کنند لزوما صحت ندارد این دانش موجب می‌شود مخاطب ضمن استفاده از مزایای فن‌آ‌وری ارتباطات و اطلاعات، از بروز خسارات جبران‌ناپذیر جلوگیری کند.

وی همچنین اظهار کرد: کتاب سعی دارد تا با معرفی فرصت‌ها و تهدید‌های ناشی از رسانه‌های دیجیتال ضمن ایجاد زمینه استفاده بهینه از رسانه‌های نوین با هدف بهبود زندگی خانواده‌ها، مصونیت فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی لازم را برای در امان ماندن از آسیب‌های رسانه‌های دیجیتال برای اعضای خانواده فراهم کند.

وی به استقبال روز افزون جوانان از شبکه‌های اجتماعی اشاره و افزود: شبکه‌های اجتماعی با ارضای همزمان نیازهای فکری و احساسی افراد موجب اقبال بیشتر مخاطبان جوان به عضویت در این شبکه‌ها شده و تاثیرپذیری فرهنگی و اجتماعی را به اوج خود رسانده است.

در ادامه این مراسم میربهرسی، نویسنده بخش دوم کتاب «خانواده، سواد رسانه‌ای و رسانه‌های دیجیتال» با اشاره به ضریب نفوذ پایین اینترنت در کشور گفت: طبق اعلام مرکز آمار ضریب نفوذ اینترنت در ایران 47 درصد گزارش شده در حالی که این میزان در دنیا 75 درصد است.
 
وی افزود: به طور حتم با نفوذ روزافزون تلفن همراه و رشد استفاده از دستگاه‌های کامپیوتری‌ در آینده‌ای نه چندان دور این فاصله از بین می‌رود. 

این نویسنده و پژوهشگر ناآگاهی را اصلی‌ترین عامل آسیب مخاطبان شبکه‌های اجتماعی ارزیابی کرد و گفت: باید آسیب‌های فضای سایبر و شبکه‌های اجتماعی را بشناسیم. 

اینترنت ابزار جامعه‌پذیری سیاسی است
در ادامه این مراسم سید یاسرجبرائیلی، معاون پژوهش و آموزش خبرگزای فارس با اشاره به انتشار کتاب «خانواده، سواد رسانه‌ای و رسانه‌های دیجیتال» از سوی انتشارات خبرگزاری فارس گفت: اینترنت یکی ابزار‌های اصلی در جامعه‌پذیری سیاسی است و شناخت نادرست نسل حاضر از فضای مجازی شکاف نسلی را موجب می‌شود. 

وی افزود: این کتاب به دنبال آشنا کردن خانواده‌ها با تهدیدها و فرصت‌های فضای مجازی است البته مدعی نیستیم این اثر تمام این موارد را به طور کامل تبیین کرده است. 

به واژه‌شناسی توجه کنند 
حسین بشیر، عضو هیات علمی دانشکده معارف اسلامی سخنران بعدی نشست بود، وی با بیان این مطلب که هنوز تعریفی جامع از سواد رسانه‌ای نداریم گفت: سواد رسانه‌ای را می‌توان فهم، شناخت و تحلیل رسانه تعریف کرد.
 
وی با اشاره به ویژگی فضای مجازی شبکه‌های اجتماعی افزود: شبکه‌های اجتماعی فضایی به دور از درگیری و یک نوع تصویرسازی است و به این دلیل که همه چیز با میل فرد و در فضایی غیر واقعی اجتماعی می‌شود خطراتی را به دنبال دارد. 

معاون پژوهشي دانشکده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه امام صادق‌(ع) درباره کتاب «خانواده، سواد رسانه‌ای و رسانه‌های دیجیتال» اظهار کرد: کتاب گنجایش افزایش به چهار فصل را دارد. پیشنهاد می‌کنم کتاب‌هایی با این موضوع‌ها به زبان ساده و جذاب نوشته شود و به واژه‌شناسی و نمایه در کتاب‌ها توجه ویژه صورت گیرد.
 
وی تصریح کرد: در بحث رسانه‌های دیجیتال باید تنها به موضوع جرم‌های سایبری توجه نشود بلکه می‌توان به موضوع مزایای رسانه‌ها و حتی بصیرت رسانه هم پرداخت. 

در ادامه این مراسم امیدعلی مسعودی، عضو هیات علمی دانشگاه سوره گفت: کتاب «خانواده، سواد رسانه‌ای و رسانه‌های دیجیتال» به دغدغه خانواده‌ها توجه کرده و می‌تواند در موضوع رسانه‌های دیجیتال مشاوره مناسبی برای جوانان باشد. 

کتاب «خانواده، سواد رسانه‌ای و رسانه‌های دیجیتال» به قلم سید محسن میربهرسی و محمدصادق افراسیابی در دو فصل با عناوین آشنایی با سواد رسانه‌ای و رسانه‌های دیجیتال و آشنایی با جرایم سایبری به رشته تحریر درآمده و امیدعلی مسعودی، عضو هیات علمی دانشگاه سوره مقدمه آن ‌را نوشته است. 

این کتاب در 105 صفحه، شمارگان دوهزار نسخه و بهای چهار هزار تومان توسط انتشارات خبرگزاری فارس منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها