چهارشنبه ۱۹ تیر ۱۳۹۲ - ۱۵:۲۷
توجه به تمامی سلیقه‌ها در فضایی سرشار از معنویت

بیست و یکمین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم از شنبه(14 تیرماه) با حضور 200 ناشر دینی و قرآنی داخلی و 50 ناشران بین‌المللی در مصلای امام خمینی(ره) فعالیت خود را آغاز کرده است؛ نمایشگاهی که از بخش‌های ویژه و متنوع ناشران داخلی و بین‌الملل، رسانه‌های دیجیتال، حجاب و عفاف و تجمیع، ترمیم و تعویض قرآن مجید تشکیل شده است._

خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)_ در بدو ورود به این نمایشگاه خودروهایی برای انتقال بازدیدکنندگان  فعالند اما محل عبور آن‌ها قدری با در ورودی‌ از خیابان شهید بهشتی مصلای امام خمینی(ره) فاصله دارد و همین باعث می‌شود تا همه مراجعان از ارایه خدمات این وسایل نقلیه اطلاع پیدا نکنند.
در حالی که سالن شبستان مصلی بیش از 80 در ورودی دارد، تنها در‌های شماره 50 و 15 برای ورود بازدیدکنندگان گشوده شده‌اند. حالا تصور کنید وضعیتی را که زمان شروع فعالیت نمایشگاه در ساعت 17 به وجود می‌آید و بسیاری از روزه‌داران باید در گرمای شدید مسافت زیادی را طی کنند و تنها از این دو در وارد شبستان شوند.
 
ناشران آماده و غرفه‌های واگذار نشده!
عصر یک روز کاری به مصلای امام خمینی(ره) رفتم و اتفاقا خودروهای «ون» را دیدم و از آن‌ها هم برای رسیدن به شبستان استفاده کردم. هنگام ورود از در شماره پانزده و عبور از پله‌های سفید رنگ بعد از آن، چشمانم به طاق نصرت‌های سفید رنگی که به طرح‌های اسلیمی ساده مزین شده بودند، افتاد. پس از عبور از این پله‌ها، در طبقه دوم شبستان حوضچه‌ای به شکل هندسی که فواره‌های آن به رقابت با یکدیگر می‌خروشند، چشمانم را معطوف خودش کرد. 

در جریان گذر از پله‌های مرمری و راهروی‌های تو در توی طبقه دوم برای ورود به طبقه همکف شبستان، نوای قرآن و ادعیه به گوش می‌رسد. همزمان که از دالان‌های طبقه دوم عبور می‌کنم و به طبقه اول می‌رسم، غرفه‌های ناشران آثار مکتوب هم نمایان می‌شود. در این دوره از نمایشگاه قرآن دستگاه‌های تهویه‌ها فعالند و خنکای هوا را کاملا می‌توان حس کرد.

با توجه به این‌که نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم طی 30 روز در مصلای امام خمینی(ره) برپاست، نخستین روزها، روزهای آماده‌سازی غرفه‌ها تلقی می‌شوند و شاید بتوان به غرفه‌داران یا مسوولان برگزاری حق داد که اوضاع به اندازه کافی سامان یافته نباشد اما از سوی دیگر، نمی‌توان تجربه بیست دوره برگزاری نمایشگاه بین‌المللی قرآن را فراموش کرد، زیرا همین تجربه زیاد می‌تواند مسوولان را در جبران کمبود روزهای نخستین یاری رساند. 

در راهروی ناشران دینی چینش آثار و تزیین غرفه‌ها حاکی از آمادگی این ناشران برای عرضه آثار منتخب خود به بازدیدکنندگان است، تزییناتی که در نوع خود زیبا و منحصر به‌فردند. در این میان غرفه‌هایی هم وجود دارند که هنوز به ناشری واگذار نشده‌اند یا تازه برای راه‌اندازی آن‌ها اقدام شده است. در این بخش بیش از 18 هزار عنوان کتاب از ناشران داخلی عرضه شده‌اند. 

توجه به تمامی سلیقه‌ها
پس از عبور از راهرو‌های ناشران دینی، به بخش رسانه‌های دیجیتال می‌رسم که در آن تازه‌ترین آثار قرآنی و دینی با توجه به آخرین دستاوردهای تکنولوژی روز ارایه شده‌اند. در این بخش نرم‌افزارهای مختلف نظیر دانشنامه‌های قرآنی، برنامه قرآنی ویژه تبلت، تلفن همراه و قرآن دیجیتالی قلمی به مخاطبان معرفی و عرضه می‌شوند.

تنوع محصولات قرآنی در نمایشگاه به گونه‌ای است که هر مخاطبی با هر نوع سلیقه‌ای می‌تواند دست‌کم یک محصول کاربردی را تهیه کند، چون در بیست و یکمین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم آثار متنوعی در حوزه‌های مختلف علوم قرآنی و تفسیر آورده شده تا هیچ مخاطبی دست خالی از نمایشگاه قرآن خارج نشود. محتوای این کتاب‌ها به تمام وجوه مختلف قرآن کریم و ماه مبارک رمضان می‌پردازند، از اعمال ویژه ماه مبارک، قرائت قرآن گرفته تا سفره افطار.
به عنوان مثال، قرآن‌هایی با کاغذهای ویژه که حجمی کم و وزنی سبک دارند، از محصولات ارایه شده در این نمایشگاه به شمار می‌آیند. 

نگاهی کوتاه به چند بخش جالب
فضایی از نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم به برگزاری نشست‌های تخصصی تعلق دارد، نشست‌هایی که با حضور متخصصان و کارشناسان حوزه دین و سبک زندگی دینی و علاقه‌مندان این حوزه برگزار می‌شوند. 

همچنین در غرفه آیه‌های هنر، هنرمندان معرق به نگارش آیات قرآن بر چوب با کمک هنر معرق مشغولند. این غرفه هم در نوع خودش بی‌نظیر است.

در نمایشگاه بیست و یکم قرآن کریم سه غرفه ویژه هم در نظر گرفته شده است که شامل غرفه سبک زندگی اسلامی، غرفه ویژه امیرالمومنین(ع) و غرفه تازه‌های قرآنی می شوند. در این غرفه کتاب‌ها تنها معرفی می‌شوند و قابل فروش نیستند.

غرفه حجاب و عفاف که از سال‌های گذشته جزو همراهان همیشگی نمایشگاه بین‌المللی قرآن شده است، امسال در زیرزمین مصلا، مقابل ماهواره‌بر امید و مناره مصلای امام خمینی(ره) برپاست. این بخش از نمایشگاه مانند سایر بخش‌های آن با استقبال خوب مخاطبان روبه‌رو شده است. 

گذری کوتاه در نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم و نگاهی هرچند گذرا به غرفه‌ها و بخش‌های مختلف آن، سوژه‌های زیادی را برای تهیه خبر، مصاحبه و گزارش در اختیارم قرار می‌دهد اما آن‌چه بیش از همه نظر مرا به خودش جلب می‌کند، روح معنوی حاکم بر این نمایشگاه و تلاش فراوان برای ایجاد فضای قرآنی در جامعه با استفاده از تنوع آثار و محصولات است.

بیست و یکمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم از شنبه (15 تیر‌ماه) در مصلای بزرگ امام خمینی (ره) در حال برگزاری است. این نمایشگاه به مدت یک‌ ماه از ساعت 17 تا 24 میزبان بازدیدکنندگان خواهد بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط