500 جلد از کتابهای خطی مخزن ادارهکل میراث فرهنگی خراسانرضوی بر اساس طرح سال 1391 مرمت و ساماندهی شدند. در این طرح نسخههای خطی ساماندهی، آفتزدایی و پاکسازی شده و مراحل حفاظت بعد از مرمت و تهیه شناسنامه برای آنها انجام گرفت.-
حسین عباسزاده افزود: از ابتدای سال 1391 و با توجه به جایگاه كتاب در فرهنگ و تمدن اسلامی و نقش آن در ترویج افكار، عقاید و اندیشههای متفكران اسلامی، پس از برنامهریزیهای لازم اهمیت، ضرورت و حساسیت موضوع کتابهای خطی در دستور کار قرار گرفت. این کار پس از تعیین اولویت و طبقهبندی آثار موجود در مخزن اموال فرهنگی استان در ادارهكل میراث فرهنگی با پروژه حفاظت اضطراری، ساماندهی، آفتزدایی، تهیه شناسنامه، پاکسازی و حفاظت بعد از مرمت انجام شد.
وی بیان کرد: نسخههای خطی که برای این موضوع پیشنهاد شد شامل قرآنهای دستنویس، كتابهای علوم اسلامی شامل فقه و اصول، فلسفه و كلام، منطق، همچنین علم حدیث و روایت، کتابهای علمی در حوزههایی مانند طب و نجوم بود که در این پروژه تمامی اقدامات اجرایی بر اساس استانداردهای مرمت و اهمیت آثار با همكاری این ادارهكل و سازمان كتابخانهها، موزهها و مركز اسناد آستان قدس رضوی به انجام رسید که مرمت و اقداماتی برای افزایش عمر این آثار نیز از دیگر فعالیتها برای حفظ و نگهداری این آثار بهشمار میرود.
معاون میراث فرهنگی ادارهکل میراث فرهنگی خراسانرضوی گفت: این آثار متعلق به سده یازدهم تا سیزدهم هجری قمری است و از این كتابهای ارزشمند میتوان به «شفا» ابوعلی سینا، «كافی الاستبصار»، «روضهالبهیه فی شرح اللمعهالدمشقیه» اثر شهید ثانی و «اسفار اربعه ابوابالجنان» اشاره كرد.
عباسزاده افزود: كتابهای ساماندهی شده، بیانگر سیر تحول هنر كتابت و كتابآرایی مانند خوشنویسی، تذهیب، صحافی و تجلید، همچنین هنر و صنعت كاغذسازی و شیوههای رنگآمیزی است.
نظر شما