یکشنبه ۲۷ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۹
«مالكيت، عدالت و رشد در تحول انديشه‌هاي اقتصادی» در راه است

«مالكيت، عدالت و رشد در تحول انديشه‌هاي اقتصادی» به قلم محمد جواد نوراحمدي، استاد‌يار دانشكده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبايی به رشته تحرير درآمده است. اين كتاب را انتشارات دانشگاه امام صادق(ع) هفته آینده به بازار نشر عرضه خواهد کرد.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، اين اثر در پيشگفتار خود با طرح پرسش‌هايی بنيادی نظیر علت تحولات مفاهیم مالکیت و عدالت، مالکیت و عدالت در تاریخ اندیشه اقتصادی چه بوده است و چه نسبتی بین تحولات مالکیت با عدالت و رشد اقتصادی در تاریخ اندیشه اقتصادی وجود داشته است، در قالب چند فرضيه سعي دارد مخاطب را در ابتدا با مفهوم، سير تحول تاريخي و ساختار مالكيت درگير كند. 

مولف در راستای پرسش‌های مطرح شده می‌نويسد: «اين پرسش‌ها مهم‌ترين سوالاتي هستند كه در اين پژوهش سعي در پاسخگويي به آن‌ها خواهيم داشت. در راستاي پاسخ به این سوالات دو فرضيه در اين پژوهش مورد بررسي و ارزيابي قرار گرفته است، اولا مفهوم مالكيت در انديشه متفكران بزرگ، در واكنش به شرايط موجود اقتصادي و برقراري عدالت در توزيع درآمد تغيير يافته است. ثانيا، ‌ويژگي‌ها و پيامد‌هاي نظام مالكيت و در سرمايه‌داري معاصر با موازين عدالت در اقتصاد اسلامي ناسازگار است.»

نويسنده چارچوب نظری و تحليلی را براي بررسي فرضيه‌ها اين‌گونه عنوان می‌کند: «هر نظام اقتصادي بر ساختاري از مالكيت استوار است. هر ساختاري از مالكيت نيز بر برداشتي از مالكيت عدالت مبتني است. همچنين هر ساختاري از مالكيت پيامدهايي اقتصادي در زمينه رشد و توزيع عادلانه درآمد و ثروت دارد.»

بر اساس مطالب کتاب، ساختار مالكيت و پيامدهاي اقتصادی آن در آثار فلاسفه اخلاق و سياست، حقوقدانان و دانشمندان الهيات در طول تاريخ همواره مطرح بوده است. از دوران فلاسفه يونان باستان تاكنون ساختار مالكيت به عنوان يك عامل مهم در بسترسازی براي رشد اقتصادی و تحقق عدالت اقتصادی به شمار مي‌رفته است.

کتاب «مالكيت، عدالت و رشد در تحول انديشه‌هاي اقتصادي» در شش فصل تدوين شده است. 

«تاكيد تعاليم ديني و انديشه‌هاي فلسفي بر عدالت اقتصادي و ساختار مالكيت محدود از دوران باستان تا پايان قرون وسطی»، «زمنيه‌های تغيير يافتن تاكيد تعاليم ديني و انديشه‌هاي فلسفي از عدالت اقتصادی به رشد اقتصادی و ساختار مالكيت نامحدود پس از قرون وسطی»، «بررسی علل ثروت ملل و نحوه توزيع آن در مكاتب فيزيوكراسي و كلاسيك بر مبناي مالكيت خصوصي نامحدود»، «تحليل رابطه مالكيت خصوصی نامحدود با فقر ملل در مكتب سوسيالسم»، «عكس‌العمل به ماركسيسم و جهت‌گيري تفكر اقتصادی درمسير ايجاد همگرايي بين علل ثروت فقر ملل»، «تاكيد انديشه‌های اقتصاد اسلامی بر عدالت اقتصادی و ساختار مالكيت محدود و دلالت‌هاي آن برای رشد اقتصاد عادلانه» عنوان‌هاي شش فصل كتاب هستند.

«مالكيت، عدالت و رشد در تحول انديشه‌هاي اقتصادی» در 480 صفحه، در چاپ نخست به قیمت 14 هزار و 500 تومان و شمارگان هزارنسخه به بازار نشر عرضه خواهد شد.

خبرنگار: سمیه حسن‌نژاد

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها