سه‌شنبه ۱ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۳:۰۵
واکاوی فرهنگ معیار از منظر قرآن در یک کتاب

«فرهنگ معیار از منظر قرآن کریم» عنوان کتابی است از علی ذوعلم که از سوی سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر شده است.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، در این کتاب نویسنده بر آن است بدون تحمیل ساختار پیشین بر یافته‌های کتاب، با استفاده از مولفه‌های ریشه‌ای فرهنگ و با تامل و استنباط از سیاق آیات قرآن، یافته‌های خود را طبقه‌بندی کند. 

فرهنگ مهم‌ترین و پایدارترین وجه جامعه بشری است که دغدغه اصلاح و ارتقای آن، همواره در میان مصلحان، عالمان و روشنفکران جوامع مختلف مشهود بوده است. در جامعه ما، ‌اساسا شکل‌گیری انقلاب اسلامی خود ناشی از تحولی فرهنگی در جامعه بود و پس از پیروزی انقلاب نیز شان و رسالت فرهنگی انقلاب و نظام از سوی رهبران فکری، ‌همواره مورد تاکید بوده است. 

این کتاب در چهار فصل تهیه وتنظیم شده است؛ فصل نخست به مباحث مقدماتی فرهنگ و تبیین برخی پرسش‌ها در باب رابطه دین و فرهنگ و نقش قرآن کریم و شاخص‌های آن در اصلاح فرهنگی پرداخته است. در فصل دوم مبانی و زیرساخت فکری و اعتقادی که در همه عرصه‌ها و ساحات زندگی به‌گونه‌ای عام و مشترک حضور دارند و معیار نگرش زیست فرهنگی انسان مسلمان است، ارایه شده است. نویسنده در سومین فصل کتاب به  ویژگی‌های رفتاری و ارزشی مشترک و عام، به‌عنوان مختصات کلی و محوری، در بعد ارزشی و رفتاری پرداخته است.

فصل چهارم در پنج بخش سامان یافته است. در تفکیک عرصه‌ها، براساس استنباط محقق از آیات استخراج شده، پنج عرصه عبادت و معنویت، روابط و اخلاق اجتماعی، امور اقتصادی و معیشتی، امور سیاسی و شئون حکومتی و عرصه روابط بین المللی چارچوب ارایه مباحث قرار گرفته است.

کتاب «فرهنگ معیار از منظر قرآن کریم» با شمارگان دوهزار نسخه، در 307 صفحه و به بهای 90 هزار ریال روانه بازار نشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها