رییس مرکز آموزش علمی ـ کاربردی، فرهنگ و هنر واحد شماره 5 تهران با اشاره به اهمیت منابع به روز در توسعه و پیشرفت چاپ و نشر از کاهش کتابهای حوزه چاپ خبر داد و گفت: محققان حوزه چاپ کمتر به نوشتن علاقه دارند و برایشان دشوار است که علم شفاهی خود را مکتوب کنند، به همین دلیل نیاز داریم که اهالی دانشگاهی و صنعتی دست به قلم ببرند و بنویسند.-
به گفته رییس مرکز آموزش علمی ـ کاربردی، فرهنگ و هنر واحد شماره پنج تهران، عوامل بسیاری مانند تعداد کم متقاضیان و سنگینی هزینههای ترجمه دست به دست هم دادند تا نشر کتابهای حوزه چاپ با کاهش روبهرو شود.
وی درباره دلایل کاهش نشر در حوزه صنعت چاپ افزود: کسانی که در این حوزه به چاپ کتاب میپردازند تنها به دلیل علاقهای که به صنعت چاپ دارند این امر را انجام میدهند چراکه هیچ منفعت مالی در آن وجود ندارد. به دلیل اینکه تعداد مراکز علمی-کاربردی و دانشگاهی در زمینه آموزش چاپ اندک است، دانشجویان کمی در این حوزه تحصیل میکنند و به زحمت فروش یک کتاب در حوزه چاپ به سالی 500 جلد میرسد.
به گفته فکری، مراکزی که به آموزش رشتههای چاپ میپردازند بسیار اندکند و تنها مرکز شماره 5 است که به صورت تخصصی به این حوزه میپردازد البته به غیر از مرکز شماره 5، مراکز یک، 30، 43 و علم گستر نیز به موضوع صنعت چاپ میپردازند.
وی در پایان حمایت مسوولان را راهکار افزایش نشر در حوزه چاپ دانست و گفت: ما منابع بسیار خوبی در حوزه چاپ داریم اما نیاز است که با حمایتهای مالی و تلاش استادان منابع موجود را به فارسی برگردانیم و در زمینههای مورد نیاز به تالیف بپردازیم.
خبرنگار: شهاب دارابیان
نظر شما