به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، امیرمسعود شهرامنیا، مشاور پروژه باغ کتاب تهران و مدیر عامل موسسه نشر شهر با اعلام اینکه باغ کتاب تهران در دو سال قبل نیز در این نمایشگاه شرکت کرده است و مهر ماه امسال سومین حضور خود را تجربه میکند به بیان رویکردهای این مرکز فرهنگی پرداخت.
وی گفتوگوی اختصاصی با خبرگزاري كتاب ايران (ایبنا) داشت که مضامین آن در این مصاحبه ارایه میشود.
ـ در غرفه مستقل باغ کتاب تهران چه آثاری ارایه میشوند؟
سالهای قبل گلچینی از آثار ناشران دیگر در این غرفه به نمایش در میآمد که به دلیل حضور نداشتن ناشر اثر مشکلاتی در زمینه گفتوگو درباره قراردادهای حق نشر آن ایجاد میشد. امسال به دلیل انجام فعالیتهای تخصصی در معرفی باغ کتاب تهران به عنوان بزرگترین نمایشگاه و فروشگاه کتاب جهان، آثار ناشران دیگر در این غرفه نمایش داده نمیشود و تنها محصولات موسسه نشر شهر را عرضه میکنیم.
برقراری ارتباط با ناشران برتر بینالمللی از دیگر اهداف ماست، چرا که باغ کتاب تنها نمایشگاه و فروشگاه آثار داخلی به شمار نمیآید و ما آثار سایر ناشران بینالمللی را البته با رعایت خط قرمزهایمان عرضه خواهیم کرد.
ـ آثار موسسه نشر شهر چگونه در غرفه باغ کتاب در نمایشگاه کتاب فرانکفورت به نمایش در خواهند آمد؟
قرار است در این دوره حدود 106 عنوان از کتابهای حوزه کودک و نوجوان نشر شهر به همراه 80 عنوان از کتابهای حوزه بزرگسال این مرکز در نمایشگاه عرضه شوند. اغلب آثار حوزه بزرگسال در حوزه شهروندی تولید و منتشر شدهاند.
ـ آیا نسخههای ترجمه شده این کتابها در نمایشگاه فرانکفورت ارایه میشود؟
تنها متن کتابهای حوزه کودک به زبان انگلیسی در حال ترجمه است و این اقدام برای تمامی کتابهای حوزه بزرگسال صورت نمیگیرد.
ـ باغ کتاب تهران چه دستاوردهایی در سالهای قبل از نمایشگاه کتاب فرانکفورت داشته است؟
در نخستین سال حضورمان 80 ناشر و سال قبل 200 ناشر خارجی برای
ارسال آثارشان و عرضه در باغ کتاب تهران اعلام تمایل کردند. تصور میشود امسال این تعداد افزایش یابد. ناشران خارجی میتوانند آثار خود را پس از راهاندازی این مرکز ارایه کنند.
قرار بود باغ کتاب تهران پیش از برگزاری شصتوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب فرانکفورت راهاندازی شود، متاسفانه به احتمال قوی این راهاندازی پیش از برپایی اين نمایشگاه صورت نمیگیرد و ما ناچاریم بعد از افتتاحیه باغ کتاب با ناشرانی که ابراز تمایل برای همکاری و ارسال آثارشان داشتند، توافقهایی انجام دهیم.
ـ در سالها قبل تا چه حد در ارایه حق نشر آثار داخلی موفق بودیهاید؟
در حضور دو سالهمان به صورت جدی در پی ارایه آثار ایرانی برای فروش امتیاز حق نشر نبودیم، با این وجود توافقهایی درباره 15 اثر صورت گرفت که امضای قرارداد آنها نزدیک است. به عنوان مثال حق نشر کتاب «تهراننامه» که از تولیدات موسسه نشر شهر با همکاری مرکز دایرةالمعارف بزرگ اسلامی است از سوی یک ناشر فرانسوی در دست بررسی است. به دلیل آنکه نسخه فارسی کتاب چاپ و ارایه نشده بود، این قرارداد با کمی تاخیر تحقق مییابد.
کتاب «ایران ما» نیز چنین وضعیتی دارد با این تفاوت که نسخه فارسی آن منتشر شده است. این کتاب که برای معرفی کشور ایران به مخاطبان غیر ایرانی طراحی و تولید شده است، قرارداد فروش حق نشر آن با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به یک ناشر انگلیسی در حال انجام است.
ـ برخی ناشران خصوصی به دلیل اینکه از حمایتهای مالی برخوردار نیستند، از این وضعیت شکایت دارند، به عنوان یک موسسه دولتی در قبال این مسایل چه دیدگاهی دارید؟
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به همه ناشران اعلام کرد که آثار قابل عرضه خود را از طریق این وزارتخانه در نمایشگاه ارایه کنند. با وجود آنکه هنوز امکان حضور نمایندگانی از انتشارات گوناگون از این طریق وجود ندارد، این اقدام در این حد هم قابل ستایش است.
باغ کتاب تهران نیز به دلیل اهداف تخصصی که در این دوره مد نظر دارد، نمیتواند از ناشران دیگر حمایت کند، اما در تلاشیم برای سالهای بعد این اقدام را گسترش دهیم و آثار برتر ناشران دیگر را هم در غرفهمان به نمایش بگذاریم.
شصتوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب فرانکفورت از هفدهم تا بیستویکم مهرماه سال 1392 در كشور آلمان برگزار خواهد شد.
دوشنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۲:۳۸
نظر شما