یکشنبه ۳ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۵:۳۶
درآمدی بر علوم شناختی از دریچه ذهن

کتاب «ذهن؛ درآمدی بر علوم شناختی» تالیف پاول تاگاردبا ترجمه رامین گلشائی سعی دارد مفاهیم بنیادین رشته علوم شناختی را به‌صورت قابل فهم با توجه به طیف متنوع مخاطبان معرفی کند._

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نویسنده این کتاب کوشیده است رویکردهای عمده به مطالعه ذهن و شناخت را معرفی و به ارزیابی نقاط قوت و ضعف هر یک از آن‌ها بپردازد. محتوای ساده و روان کتاب به‌گونه‌ای است که داشتن هیچ‌گونه دانش قبلی در مورد علوم شناختی را طلب نمی‌کند.

کتاب حاضر در دو بخش کلی با عنوان‌های‌ رویکردها به علوم شناختی و ضمائم علوم شناختی در 14 فصل تنظیم شده است. بازنمایی و رایانش، منطق، قاعده‌ها، مفهوم‌ها، تمثیل‌ها، تصویرها، پیوندها و مرور و ارزیابی موضوع هر یک از هشت فصل بخش نخست کتاب است.

بخش دوم کتاب در 6 فصل به ترتیب به مفاهیم مغز، احساسات، خود‌آگاهی، جسم و جهان و سامانه‌های پویا، اجتماعات و آینده علوم شناختی اختصاص دارد.

علوم‌شناختی، مطالعه میان‌رشته‌ای ذهن و هوش است که رشته‌های فلسفه، روان‌شناسی، هوش مصنوعی، علوم اعصاب، زبان‌شناسی و انسان‌شناسی را در بر می‌گیرد. خاستگاه فکری علوم شناختی به اواسط دهه 1950 میلادی و خاستگاه سازمانی این علم به اواسط دهه 1970 بر‌می‌گردد؛ زمانی که انجمن علوم شناختی شکل گرفت و مجله علوم شناختی دایر شد. از آن زمان تاکنون بیش از 60 دانشگاه در آمریکای شمالی و اروپا رشته علوم شناختی را در مقاطع مختلف تاسیس و درس‌های بسیار دیگری را در حوزه علوم شناختی ارایه کرده‌اند.

دانشجویان و پژوهشگران رشته‌های علوم شناختی، علوم اعصاب، روان‌شناسی، زبان‌شناسی، هوش مصنوعی، فلسفه و علوم اجتماعی مخاطبان اصلی این کتاب هستند.

چاپ نخست کتاب «ذهن؛ درآمدی بر علوم شناختی» با شمارگان یک‌هزار نسخه در 332 صفحه به بهای 6 هزار تومان از سوی انتشارات سمت منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها