نجمه تاجمهر، کارشناس گروه مطالعات راهبردی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، ضمن بیان این خبر عنوان کرد: این طرح پژوهشی مهر ماه سال قبل به همت دکتر منصور وثوقی، استادیار گروه جامعهشناسی دانشگاه علوم تحقیقات آغاز شد.
وی افزود: در این طرح که قرار است یافتههای آن در قالب کتاب منتشر شود، زندگی مجردی در شهر تهران از ابعاد روانشناسی، فلسفی، جمعیتشناسی و فمنیستی بررسی و آسیبهای توسعه زندگی مجردی در شهرهای بزرگ عنوان و تحلیل شده است.
تاجمهر ادامه داد: مولف اثر ضمن بررسی محور زندگی و نظامهای ارزشی جامعه ایرانی به پژوهش در زمینه نظامها و فرهنگهای جهانی پرداخته و توسعه زندگی مجردی و تاثیر آن بر مقوله ازدواج را ارزیابی کرده است.
کارشناس گروه مطالعات راهبردی پژوهشگاه فرهنگ گفت: این تحقیقی که حجمی بیش از 450 صفحه دارد، عوامل اجتماعی و فرهنگی موثر بر زندگی مجردی در شهر تهران را با نگاهی آسیبشناسانه نگریسته و پیشنهادهایی را برای بهبود این نوع از زندگی در بردارد.
وی بیان کرد: مولف این معضل را از آسیبهای کلانشهرهایی مانند تهران میداند که نیازمند مطالعه محققان و ارایه راهحلهای جدی است. به اعتقاد او باید برای حل این مشکل فرصتهای تحصیلی و کاری را به صورت باکیفیتی در سایر شهرها ایجاد کنیم تا مهاجرتهای کمتری به شهرهای بزرگ و به تبعیت از آن زندگیهای مجردی صورت گیرد. به اعتقاد وی تقویت جمعگرایی از طریق آموزشهای جمعی و غیر جمعی و استفاده از رسانهها در مواجهه با این مشکل نقش بهسزایی دارند.
در نشست بررسی «عوامل اجتماعی و فرهنگی موثر بر زندگی مجردی در شهر تهران» که از سوی گروه مطالعات اجتماعی پژوهشکده مطالعات راهبردی فرهنگ پژوهشگاه برگزار میشود، دکتر افسانه ادریسی به عنوان کارشناس، پژوهشگر و جامعهشناس و دکتر محمدسعید ذکائی، محقق و مولف حوزه مسایل اجتماعی و شهری درباره این پژوهش سخنرانی میکنند.
اين نشست چهارشنبه (30 مردادماه) از ساعت 10 تا 12 در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات به نشاني تهران، خيابان وليعصر (عج) پایينتر از ميدان وليعصر(عج) خيابان دمشق، شماره 9 برگزار میشود.
سهشنبه ۲۹ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۲:۲۹
نظر شما