شنبه ۲ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۲:۱۴
سهم اندک کودک و نوجوان در میان ناشران شهرستانی

آخرین هفته از مرداد، نشر کودک و نوجوان تکانی به خود داد و پس از سه هفته سقوط، به جایگاه دوم حوزه‌های چاپ رسید. این هفته ناشران شهرستانی تنها 27/8 درصد کتاب‌های منتشره در حوزه کودک و نوجوان را وارد بازار کردند و این نشان از سهم اندک این حوزه در میان ناشران شهرستانی دارد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، در آخرین هفته از مرداد ماه، 145 اثر برای بچه‌های سرتاسر میهن اسلامی، وارد بازار کتاب شد. با این تعداد کتاب، حوزه نشر کودک و نوجوان، پس از سه هفته توانست در میان حوزه‌های بالای جدول نشر قرار گیرد. این هفته حوزه کتاب‌های علوم عملی، با 148 اثر در جایگاه نخست حوزه‌های نشر قرار گرفت و پس از کتاب‌های علوم عملی، کتاب‌های کودک و نوجوان با 145 عنوان در جایگاه دوم و کتاب‌های علوم اجتماعی با 143 اثر در جایگاه‌ سوم قرار گرفتند. 

فاصله 44 درصدی مولفان و مترجمان

مولفان کودک و نوجوان این هفته با انتشار 78/71 درصد کتاب‌های هفته توانستند جایگاه خود را که یک بار در ماه اخیر متزلزل شده بود، تثبیت کنند. این هفته از میان 145 عنوان اثر منتشر، 104 اثر سهم مولفان و باقی سهم مترجمان بود. 

بازار تجدید چاپ همچنان داغ‌ است

کتاب‌های تجدید چاپی‌ کودک و نوجوان این هفته هم از کتاب‌های چاپ نخست پیش بودند و با 87 عنوان اثر، 60 درصد کتاب‌های هفته را به خود اختصاص دادند؛ این در حالی است که به نظر می‌رسد ناشران بازار کتاب کودک و نوجوان به دلایلی انتشار کتاب‌های تجدید چاپی را بیشتر می‌پسندند؛ چرا که این دسته کتاب‌ها مخاطب خود را پیدا کرده و فروش آن‌ها راحت‌تر است. 

سهم اندک کودک و نوجوان در میان ناشران شهرستانی

واضح است که کودکان و نوجوان آینده‌سازان کشور هستند و باید به نشر کتاب در این عرصه توجهی خاص صورت گیرد؛ این در حالی است که بحث کمیت در وهله نخست مد نظر است. از آن جا که تهران 33/16 درصد جمعیت کشور را به خود اختصاص داده، در ماه‌های اخیر بیش از 50 درصد کتاب‌های کودک و نوجوان، به بچه‌های تهرانی رسیده است. این هفته نیز ناشران تهرانی، 72/91 درصد کتاب‌های برای بچه‌ها منتشر کردند و فعالیت محدود ناشران سایر شهرها به مقوله کودک و ادبیات کودک و نوجوان بیشتر به چشم آمد.

افت نسبی در بازار متوسط‌ها 

متوسط‌های بازار کتاب کودک و نوجوان این هفته به میانگین خود بسیار نزدیک بودند و پس از هفته‌ها پیش بودن از متوسط خود، دچار افت شدند. این هفته شمارگان متوسط کتاب‌های کودک و نوجوان، سه هزار و 649 نسخه بود که از متوسط خود 149 نسخه بیشتر است. 

متوسط صفحات کتاب‌های کودک و نوجوان نیز 57 صفحه بود و این میزان نشان از افت نسبی میان کتاب‌های منتشره در دو حوزه کودکان و نوجوانان دارد. 

ترین‌های هفته!  

«فکر کن رنگ کن» نوشته حلمی نیازی، از نشر برف این هفته با بهای یک هزار تومان، ارزان‌ترین کتاب کودک و نوجوان لقب گرفت. نقطه مقابل این اثر، «فرهنگ‌نامه طلایی کلید دانش» نوشته حسن سالاری بود که با بهای 65 هزار تومان وارد بازار شد و رکورد گران‌ترین کتاب کودک و نوجوان در یک ساله اخیر را شکست. 

کتاب «Learn write and enjoy the alphabet» این هفته سی و چهارمین چاپ خود را تجربه کرد. این کتاب نوشته عبدالله قنبری است و از سوی نشر جنگل وارد بازار کتاب شده است. 

«فکر کن رنگ کن»، این هفته عنوان دیگری را نیز در میان کتاب‌های هفته به خود اختصاص داد. این کتاب 15 هزار نسخه، بیش‌‌ترین شمارگان را در میان کتاب‌های هفته از آن خود کرد. در مقابل این اثر، «شوون در وزن»، با 500 نسخه کتاب کم شماره هفته بود. 

پرصفحه‌ترین کتاب این هفته بازار کودک و نوجوان «سیپتیموس هیپ» بود که با 672 صفحه از سوی نشر افق وارد بازار شد. این کتاب نوشته «سیج انجی» است و با ترجمه مهرداد مهدویان منتشر شده. در مقابل این اثر،‌ کتاب «تاریخچه طب» نوشته «بوسیه سیلوی» قرار داشت که تنها 6 صفحه دارد. 

بیش‌فعالان هفته!

رضا تهامی، این هفته با 11 اثری که از او منتشر شد، مولف پرکار هفته بود. در کنار تهامی، پرویز اصفهانی با  پنج اثر ترجمه‌ای که به بازار فرستاد، مترجم بیش‌فعال هفته به شمار آمد.

نشر فردین نیز با انتشار 11 عنوان اثر چاپ اول، بیشترین آثار منتشره چاپ نخست را به خود اختصاص داد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط