عبدالعظیم صاعدی، شاعر گفت: امیدوارم دولت یازدهم در عرصه فرهنگی روندی را در پیش بگیرد که به آسانتر شدن مسیر چاپ کتاب از جمیع جهات بینجامد.-
وی توضیح داد: مخاطبان ادبیات مذهبی بیشتر دانشجویان هستند. اگر تدبیری اندیشیده شود که با پایین آمدن قیمت کاغذ، دانشجو بتواند کتاب ارزان بخرد، کمک بزرگی به عرصه فرهنگ شده است.
این شاعر گفت: در حال حاضر برای 6، هفت کتاب قرارداد بستهام و پول مختصری هم گرفتهام ولی ناشر قادر به چاپ کتابها نیست. در سالهای گذشته اتخاذ سیاستهایی قیمت کتاب را بالا برد و سبب شده که کاغذ گران شود. حال باید سیاستهایی در پیش گرفته شود که به وفور کاغذ در بازار بینجامد.
صاعدی گفت: دولت جدید باید به کاغذ یارانه دهد و از ناشران کتاب بخرد. قبلا ناشران پیش از آنکه تعداد مشخصی از کتابهای قبلیشان توسط وزارت ارشاد خریداری شود، کتاب بعدی را چاپ نمیکردند. انتظارم از وزیر جدید این است که با اتخاذ تصمیمهای درست موانع موجود را بر سر چاپ کتاب بردارد. ناشری نزد من گلایه میکرد که چگونه 40، 50 میلیون تومان برای یک کتاب نفیس چند جلدی خرج کنم. امروز در بازار آزاد هر بند کتاب 90 هزار تومان است که این قیمت به مراتب نسبت به سالها قبل بسیار بالاست.
این شاعر گفت: هر دولتی در هر جغرافیایی ممیزی خاص خودش را دارد که به گمانم طبیعی و بدیهی است. موضوع ممیزی موضوع دوم و سوم است و در موضوع کتاب از اهمیت کمتری برخوردار است. اما اینکه بگوییم ممیزی را به ناشران واگذار کنیم باید ببینیم که آیا همه ناشران میتوانستند این کار را ا نجام دهند یا خیر. برخی از ناشران شاید تجربههای گوناگونی در چاپ کتاب داشته باشند، اما تجربه کافی برای ممیزی ندارند. در موضوع ممیزی نباید زیاد سخت گرفت و به اصطلاح مته به خشخاش گذاشت.
وی ابراز امیدواری کرد که در یک آزادیای نسبی هنر رشد کند و افزود: رشد هنر در چنین شرایطی با سختگیریهای بی مورد تنافر دارد. هنر با احساسات هنرمند سر و کار دارد و نمیتوان همه هنر را با منطق درک و ممیزی کرد. اصل این موضوع درست مثل آن میماند که ما بگوییم چرا پدر و مادر فرزندشان را دوست دارند. هنر عین احساس است و نباید آن را با تیغ تکه پاره کرد. اگر بخواهیم با اصل هنر ضدیت کنیم، کاملا اشتباه کردهایم و به خطا رفتهایم.
عبدالعظیم صاعدی متولد 1324 و فارغالتحصیل رشته الهیات است.
مجموعههای شعر «سلام بر بعثت»، «غنچههای سجود»، «چرا با من نمیخوانی»، «كليد هفت آسمان»، «نام ديگر زمين»، «پرسه در پاييز»، «گزيده ادبيات معاصر»، «ارتفاع بيدار عشق»، ايستادن روی بالها» و كتابهايی چون «مقدمهای بر كتاب تذكره المتقين»، «خداباوری در شعر فروغ»، «مقدمهای بر تماشاگه راز اثر استاد شهيد مرتضی مطهری» از آثار او به شمار میآیند.
نظر شما