پنجشنبه ۷ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۰:۰۰
ودیعه‌ای علمی در وجود اشرف مخلوقات

نویسنده کتاب «مهندسی ژنتیک و تفسیر آیه خلافت» گفت: مهندسی ژنتیک علمی است که در آن سعی می‌شود انسان را با مسیری الهی که از سوی خداوند تعیین شده است، هم‌سو کند. مهندسی ژنتیک نمایش قدرت و تفکری است که خداوند در وجود انسان به ودیعه گذاشته است و به وسیله آیات 30 و31 سوره بقره به ما ابلاغ کرده است تا بتوانیم از توانایی‌های خود در این مسیر استفاده کنیم.-

دکتر کمال قاسمی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، گفت: در منابع قرآنی، آیات 30 و 31 سوره بقره به عنوان آیه خلافت معرفی شده‌اند. در این آیات انسان با عنوان خلیفه خداوند در روی زمین معرفی و به ویژگی‌های خلیفه خداوند اشاره شده است.

وی گفت: در این کتاب با استفاده از الگوپذیری از آیه خلافت برای ثابت کردن خلیفه بودن انسان، راهکارهایی را ارایه داده‌ام. یکی از این راهکارها علم مهندسی ژنتیک است. 

نویسنده کتاب در تعریف مهندسی ژنتیک گفت: مهندسی ژنتیک هرگونه  دستکاری ژنتیکی در موجودات زنده‌ای است که منجر شود یک ژن از موجود زنده به موجود زنده دیگری منتقل شود. به این وسیله صفتی را که پیش از این در موجود زنده وجود نداشته است، ایجاد می‌کند یا صفتی را تغییر می‌دهد.

نویسنده کتاب با بیان این‌که مهندسی ژنتیک به صورت هدفمند و جهت‌دار خصوصیاتی را که در موجودات زنده کره زمین وجود دارد، بررسی می‌کند، گفت: در این علم موجود زنده به‌گونه‌ای دستکاری می‌شود که ژن او بتواند خصوصیتی را انتقال دهد. این انتقال تنها درباره جانداران همسان نیست، بلکه این انتقال صفات می‌تواند از یک گیاه به انسان یا بالعکس هم صورت بپذیرد.

وی افزود: مهندسی ژنتیک علم جدیدی است که طی این 15 سالی که از تولد آن می‌گذرد، همواره موافقان و مخالفان زیادی داشته است. مخالفان چنین رشته‌ای را متعارض با مبانی مطرح شده در اسلام می‌دانند و موافقان این رشته نیز آن را کاملا علمی می‌دانند. امروزه خوشبختانه این رشته به عنوان علم پذیرفته شده است، گر‌چه همه مباحث مطرح شده این علم را همگان نپذیرفته‌اند. 

نویسنده کتاب با بیان این‌که این علم دستکاری در کار خداوند نیست، گفت: مهندسی ژنتیک نه تنها دستکاری در کار خداوند نیست، بلکه می‌توان به کمک آن نقش خلیفه بودن انسان روی زمین را اثبات کرد و تمام وظایفی را که خداوند پس از خلیفه قرار دادن انسان روی زمین بر دوش او گذاشته است تبیین کرد، چرا که خداوند متعال انسان را با هدف آفریده و وظایفی را با هدف رشد و تعالی انسان به او محول کرده است.

نویسنده کتاب یادآور شد: با علم مهندسی ژنتیک می‌توان یک موجود زنده‌ای را خلق کرد. پس به این وسیله‌ می‌توان خلیفه بودن انسان را تبیین کرد. با توجه به این‌که انسان خلیفه خداوند در روی زمین است، می‌تواند بسیاری از ویژگی‌های خداوند را به تدریج و در طول زمان کسب کند. به نظر من، انسان به طور عام می‌تواند نقش خداوند را در حد انسان بودن خویش ایفا کند.

قاسمی ادامه داد: اگر انسان روزی بتواند براساس روش‌های مهندسی ژنتیک در موجودات زنده به‌گونه‌ای دستکاری کند که از حالت تغییر ژنتیکی به تولید ژنتیکی برسد، توانسته است قدرت آفرینش و خلاقیت خود را به اثبات برساند و این موضوع میسر نیست مگر این که انسان سرنوشت خود را رقم بزند چون خداوند انسان را خلیفه قرار داده و عقل و اراده به انسان بخشیده است تا بتواند سرنوشت خود را رقم بزند. 

کتاب «مهندسی ژنتیک تفسیر آیه ‌خلافت» به قلم دکتر کمال قاسمی برای نخستین بار با شمارگان  هزار نسخه، در 88 صفحه و به بهای 45 ‌هزار‌ ریال از سوی نشر احسان منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط