چهارشنبه ۱۳ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۳:۳۶
ما بروسلی نیستیم!

اغلب مردم در بحران‌های اجتماعی از رزمی‌کاران انتظار دارند مانند آدم‌هایی با قدرت‌های خارق‌العاده وارد ماجرا شوند و آن‌را سامان بخشند. افشین طباطبایی در کتاب «دفاع» با تصحیح این نگرش عوامانه مهارت‌های مداخله در بحران را عنوان می‌کند.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، این مربی رزمی‌کار که از جمله محققان حوزه جامعه‌شناسی و مسایل روانشناسی است با استفاده از تجارب عملی و پژوهشی‌های علمی خود راه‌کارهای مداخله و کنترل بحران را به ویژه در درگیری‌های خیابانی برای افراد دوره دیده و مربیان ورزش‌های رزمی بازگو کرده است. البته عموم مخاطبان نیز می‌توانند از مباحث این اثر استفاده کنند.  

او این کتاب را با انگیزه روشن ساختن ذهن مخاطبان در راستای کاهش خشونت، درگیری و هر نوع نزاع به رشته تحریر درآورده و معتقد است که دختران جوان نیز با مطالعه این کتاب می‌آموزند چگونه موقعیت‌های بغرنج و بالقوه مخاطره‌آمیز و سرشار از تهدید را تشخیص دهند و بدون ایجاد شک و سوءظن در مهاجم، صحنه را ترک کنند و خود را از قربانی‌شدن نجات دهند. چنانچه این اتفاق رخ‌دهد به هدف شخصی ام رسیده‌ام.

به گفته طباطبایی، دفاع، پاسداری و صیانت از آن‌چه خیر و نیکی است در برابر جلوه‌های مختلف شر و پلیدی ـ از دستبردهای ساده تا تجاوز به عنف ـ تنها منحصر به زور و در دایره اعمال فیزیکی محدود نمی‌شود، بلکه موضوع بسیار وسیع‌تر و پیچیده‌تر از چنین تحلیل‌های ساده‌ای است که گاه در فضایی ملتهب که آکنده از بارخشونت است و در ادامه به یک درگیری منجر به ضرب و جرح یا حتی قتل می‌شود، ترفندی ساده و خروجی عاقلانه از محل، تمام ماجرا را ختم به خیر کرده و صورت مساله را پاک می‌کند. 

افشین طباطبایی در گفت‌وگو با ایبنا درباره کتاب «دفاع» که سومین چاپ آن در آستانه نشر قرار دارد، مطالبی را عنوان کرده است.

ـ مخاطبان اصلی این کتاب چه کسانی هستند و با مطالعه این اثر چه مسایلی را درخواهند یافت؟
در حقیقت مربیان، استادان هنرهای رزمی و مردم عامه مخاطبان اصلی این کتاب‌اند. می‌خواستم این افراد بیش از پیش به این امر واقف شوند که این‌ها در موقعیت‌های بحرانی و خشونت‌آمیز می‌توانند اوضاع را مدیریت کنند. متاسفانه تصور عوام از آموزش دیدگاه هنرهای رزمی این است که آن‌ها در شرایط خاص  به «بروسلی» یا انسان‌های خارق‌العاده تبدیل می‌شوند. این کتاب عنوان می‌کند که این مربیان در شرایط خاص توانایی مدیریت بحران را دارند و مانند یک آتش‌نشان می‌توانند شعله‌های حریق را کنترل و خاموش کنند.

این افزاد با استفاده از مهارت و تجاربی که دارند در چنین شرایطی دخالت مستقیم می‌کنند تا درگیری‌ها و نزاع‌های ایجاد شده را کنترل کنند. کتاب «دفاع» یاد آور می‌شود که این افراد آموزش دیده نه با استفاده از فنون رزمی خود، بلکه با استفاده از مهارت‌هایشان صحنه‌های خشونت را به صلح و آرامش می‌کشانند. این افراد بر اساس توانمندی‌ها خود حتی در مواجهه با صحنه‌های درگیری که افراد مسلح وجود دارند، بازهم می‌توانند تا رسیدن مراجع قانونی بحران را کنترل کنند. آن‌ها باید با سیاست و نه با درگیری، از کشیده شدن فضا به خشونت و التهاب جلوگیری کنند.

ـ آیا در این حوزه آثار دیگری هم تالیف شده است؟ ویژگی‌بارز این کتاب چیست؟
این اثر تالیفی ـ تحقیقی در حقیقت نخستین گام در این حوزه به شمار می‌آید، نزدیک به 35 منبع دارد که 20 عنوان آن را کتاب‌ها و مقالات خارجی کارشناسان بزرگ جهان تالیف کرده‌اند یا در شمار متونی هستند که پلیس‌های بین‌المللی که خود سال‌ها درگیر جرایم و جنایات بوده‌اند و به نوعی با خشونت‌های گوناگون و حتی انسان‌های آسیب‌دیده سر و کار داشته‌‌اند، نوشته‌اند یا گزارش داده‌اند.

«مایکل پیس» از  استادان هنرهای رزمی است که در شمار پلیس‌های بازنشسته «ایالت مین» آمریکاست، برای نوشتن این کتاب بارها از طریق فضای الکترونیکی با او مکاتبه داشتم تا از تجارب و دستاوردهای عملی او نیز در نگارش «دفاع» بهره‌مند شوم.

ـ به نظر شما چه عواملی موجب شده این کتاب در مدت کوتاهی در آستانه سومین چاپ قرار گیرد؟
البته قرار بود چاپ سوم آن سال گذشته منتشر شود اما به دلیل پاره‌ای از مسایل حوزه نشر و افزایش بهای کاغذ مدتی در انتظار نشر باقی ماند. از آنجایی که سمینارهای گوناگونی را برگزار می‌کنم که در آن‌ها به مشکلات اجتماعی، روانشناسی و مباحث جوانان می‌پردازم، این فرصت را دارم تا در خلال این جلسات اشاره‌ای به کتاب‌هایی که در این زمینه تالیف کرده‌ام و در حقیقت منابع مکتوب سخنرانی‌هایم، بپردازم. اغلب مخاطبان و حاضران نشست نیز می‌توانند از مجموعه کتاب‌هایم که در قالب نمایشگاهی کوچک در حاشیه نشست‌ها ارایه می‌شوند، استفاده کنند.

این کارشناس حوزه مثبت اندیشی، روانشناسی ورزش و خشونت‌های اجتماعی کتاب‌های مجموعه داستان «چهار راه» و «در امتداد پاییز» را به تازگی روانه بازار نشر کرده است. 

از دیگر تالیفات افشین طباطبایی می‌توان «راهی به‌نهایت حقیقت»، «خشونت‌های اجتماعی»، «یک نفس زندگی»، «نزاع خیابانی و چاقوکشی» را نام برد. او کتاب «مدیریت ذهن» را در دست ويراستاری دارد.

دومین چاپ کتاب «دفاع» را انتشارات نقش نگین استان اصفهان با شمارگان سه هزار نسخه در 352 صفحه به بهای شش هزار تومان روانه بازار نشر کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها