چهارشنبه ۱۳ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۳:۳۶
فهرست اموال حرم حضرت علی (ع) در دسترس مخاطبان قرار گرفت

غلامرضا عزیزی، معاون اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: اسناد تاریخی صورت اموال و جواهرات حرم حضرت علی(ع) که حاصل سفر ناصر ‌الدین شاه قاجار به عتبات است به صورت كتابچه تك نسخه اي حاوی 9 صفحه سند تاریخی در دسترس مخاطبان قرار گرفت.-

عزیزی در گفت‌‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، با اعلام اظهار کرد: 9 صفحه سند تاریخی که لیست صورت اموال و و جواهرات حرم حضرت علی(ع)  است بعد از تنظیم و توصیف آرشیوی و اسنادی از طریق سایت سازمان اسناد و کتابخانه ملی در اختیار مخاطبان قرار گرفته است و محققان برای دریافت اصل این اسناد باید به کتابخانه ملی مراجعه کنند.

وی با بیان این‌که پژوهشگران تاریخ معاصر برای استفاده از این سند که به صورت تک نسخه‌ای در قالب كتابچه 9 صفحه‌ای و اسنادی در اختیار مخاطبان قرار دارد، عنوان کرد: این اسناد تاریخی در قالب کتابچه‌ای 9 صفحه‌ای فهرستی از اموال، جواهرات و خزانه حرم حضرت علی (ع) است که در سال 1278 هجری قمری هنگام مسافرت ناصرالدین‌شاه قاجار به عتبات عالیات تنظیم شده است.

معاون اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران اظهار کرد: این اسناد تاریخی در 17 ماه مبارک رمضان سال 1278 هجری قمری از اموال، جواهرات حرم حضرت علی(ع) صورت‌برداری و فهرست‌نویسی شده و اکنون این فهرست در اختیار پژوهشگران قرار دارد.

عزیزی با بیان این‌‌که این كتابچه  اسنادی در سال 1296 مورد تایید شخصی به نام محمد زکی گیلانی قرار گرفته است، گفت: فهرست اموال حرم حضرت علی (ع) در 17 ماه مبارک رمضان در سال 1278 هجری قمری تنظیم شد و در سال 1296 هجری قمری مورد تایید شخصی به نام محمد زکی گیلانی قرار گرفت که به احتمال زیاد والی بغداد و دولت عثمانی بوده است.

وی با بیان این‌که این سند در یک دوره تاریخی تنظیم شده و بعد از گذشت کمتر از بیست‌سال مجدد مورد تایید قرار گرفته است، عنوان کرد: فهرست‌ این اموال ممکن است به صورت یک نسخه جداگانه به دست والی بغداد و دیگر کارگزاران دولت عثمانی هم رسیده باشد.

«آلبوم‌های بیوتات» پرونده‌های اسنادی اموال دوره قاجار در آرشیو ملی
معاون اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با اشاره به اسنادی تحت عنوان آلبوم‌های بیوتات که پرونده‌ها و اسنادی مربوط به دوره قاجار است، گفت: اطلاعات مربوط به اموال مختلف کاخ سلطنتی و اداره کل بیوتات سابق دوره قاجار که معروف به آلبوم بیوتات است در قالب اسناد تاریخی در ساختمان آرشیو ملی نگهداری می‌شوند.

وی با اشاره به این که این آلبوم‌ها با تعداد صفحه‌های گوناگونی نگهداری می شوند، اظهار کرد: اسناد تلگراف خط تبریز در یک مجموعه 400 صفحه‌‌ای به صورت تک جلدی و نامه‌های عرایض شکارگاه به صورت آلبوم تک جلدی اکنون در بخش اسناد کتابخانه ملی موجود است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط