علی مرادخانی، معاون هنری وزیر ارشاد در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره حمایت از آثار کاتبان و خطاطیهای آنها به جای آثار تولید شده با نرمافزارهای نستعلیق که در سالهای اخیر در صنعت نشر رواج پیدا کردهاند، گفت: باید در برنامههای خود جایی برای کتابت باز کنیم و با حمایت از آنها مانع از بین رفتن این آثار شویم.
وی افزود: ناشران به دلیل هزینههای بالای انتشار این خطاطیها معمولا به سراغ انتشار این آثار نمیروند. ما در وزارت ارشاد وظیفه داریم با چتر حمایتی خود از این آثار حمایت کنیم و در برنامهریزیها به اين امر توجه خواهد شد.
مرادخانی درباره توقف انتشار کتابهایی که با استفاده از نرمافزارهای کامپیوتری اقدام به انتشار خطوط نستعلیق کردهاند، گفت: این امر نیاز به بررسی دارد و با همکاری معاونت فرهنگی باید درباره آن تصمیمگیری کرد.
وی درباره حمایت از هنرمندان و آثار هنری آنها در قالب ارایه وام و تسهیلات گفت: وام یا هر تسهیلات دیگری باید بر اساس نوع کار هنرمند باشد. در غیر این صورت صرف اعطای وام ممکن است مشکلات دیگری را بوجود آورد.
مرادخانی ادامه داد: برای اینکه یک هنر به کمال برسد نیاز به امکانات دارد زیرا منابع فردی تکاپوی آن را نمیکند. در اینجاست که بحث کمک و ارایه وام مطرح میشود. اگر ما وامها را بدون در نظر گرفتن نیازها به هنرمندان ارایه کنیم این امر مشکلاتی را برای آنها ایجاد خواهد کرد و از این رو باید با برنامهریزی به هنرمندان کمک کنیم.
وی اظهار كرد: در بحث اقتصاد فرهنگی و اقتصاد هنر به این موضوع توجه ویژه شده است و در آینده برنامهریزیهای ویژهای در این زمینه انجام خواهیم داد و با توجه به نیازها وامهایی به هنرمندان پرداخت خواهد شد.
خبرنگار: مهدی سرایی
سهشنبه ۱۹ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۴:۳۲
نظر شما