محمدعلی علومی، نویسنده و روزنامهنگار از انتشار «فصلنامه اقوام ایران» با رویکرد فرهنگی و با پشتوانه تاریخ و پیشینه اقوام ایرانی خبر داد و گفت: این فصلنامه علمی ـ پژوهشی به مسایل و مشکلات فرهنگی هر استان پرداخته و شماره نخست آن تا زمستان عرضه خواهد شد./
این نویسنده درباره انگیزه انتشار چنین فصلنامهای گفت: متاسفانه در سالهای گذشته، همگرایی میان اقوام ایرانی و ارتباط آنها دستخوش تحولات بسیاری شده است، خوشبختانه با فراهم آمدن مقدماتی، افرادی که در دیگر استانها با مسایل و مشکلات دست و پنجه نرم میکنند، دست بهقلم خواهند شد و انتشار فصلنامه اقوام ایران باعث میشود استانها و مسایل آنها نیز دیده شود.
نویسنده کتاب «وقایعنگاری بنلادن» درباره تفاوت این فصلنامه با «فصلنامه فرهنگ مردم» که از سوی سید احمد وکیلیان منتشر میشود، اظهار کرد: فرهنگ عامه همانطور که از نامش پیداست، به مساله فولکلور و موضوع فرهنگ عامه توجه دارد، در حالیکه این نشریه قرار است کار متفاوتی انجام دهد و مسایل موجود در هر استان را بررسی کند.
وی در پاسخ به این سوال که چه مسایلی در این فصلنامه مطرح خواهد شد، بیان کرد: این فصلنامه به فرهنگ، ادبیات، هنر و مسایل مرتبط با آن در میان اقوام ایران و آنچه در حال اتفاق افتادن در دیگر استانهاست، میپردازد؛ بهطور مثال، کردستان در صنعت سینما کارهای خوبی ارایه میکند و به این معناست که در تئاتر هم قوی است، پس باید ریشهیابی کرد و از هنرمندان بخشهای مختلف خواست تا درباره مسایلی که با آنها روبهرو هستند، بنویسند. مطمئنا بنیان سینمای قوی از شعر و داستان که برگرفته از تاریخ و فرهنگ مردمان هر شهر است، نشات میگیرد.
علومی درباره توجه به امر گردشگری در این فصلنامه نیز توضیح داد: جاذبههای تاریخی و گردشگری اهمیت بسیاری دارند و در این فصلنامه تا جایی که حالت تبلیغی پیدا نکند به آنها پرداخته خواهد شد. هنر از طبیعت و روابط اجتماعی، همچنین گذشته فرهنگی مردم جدا نیست و از سوی دیگر، پیشینه فرهنگی، بخشی در آثار تاریخی و بخشی نیز در شعر و موسیقی نهفته است.
نویسنده کتاب «اندوهگرد» درباره آغاز بهکار فصلنامه اقوام ایران اظهار کرد: مقدمات کار و سرمایهگذار بخش خصوصی فراهم شده و اخذ مجوزهای لازم برای نشر نیز در دست انجام است. به هر حال هزینههای بخش چاپ بالا و ناشر نیز خصوصی است، اما امیدواریم تا زمستان نخستین شماره این فصلنامه منتشر شود.
این پژوهشگر درباره محتوای نخستین شماره «فصلنامه اقوام ایران» گفت: شمارههای نخست را به استانهای کرمان و سیستان و بلوچستان اختصاص دادیم. در هر شماره، افزون بر پرداختن به مسایل یک استان، اطلاعات و مطالب دیگری نیز ارایه خواهیم کرد.
محمدعلی علومی، متولد 1340 در بم است. وی روزنامهنگار و نویسنده کتابهایی چون «سوگ مغان»، «آذرستان»، «شاهنشاه در کوچه دلگشا»، «من نوکر صدامم» و «وقایعنگاری بنلادن» بهشمار میرود.
نظر شما