به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، این اثر که به ارایه مقالهها و خطابههایی درباره سازمان اطلاعاتی میپردازد، قرار است از سوی پژوهشکده مطالعات راهبردی روانه بازار نشر شود.
این کتاب، مطالعات اطلاعاتی را از ابعاد مختلف به بحث میگذارد و ضمن نشاندادن وجود معیارهای علمی و هویت دانشگاهی مطالعات اطلاعاتی، مباحث هستیشناختی و روششناختی را در اطلاعات بررسی میکند و با معرفی متغیرهای موثر بر اطلاعات و سازمانهای اطلاعاتی، پیامدهای این متغیرها را میسنجد.
این پژوهش با بررسی و معرفی نقش سازمانهای اطلاعاتی در ابعاد مختلف کشورداری، نظارت بر نهادهای اطلاعاتی در نظامهای مردمسالار، سیاستزدگی اطلاعات را که از دغدغههای همیشگی جامعه مدنی است بررسی میکند.
همچنانکه در معرفی کتاب آمده است؛ در گذشته گفتوگو درباره اطلاعات در محافل دانشگاهی موضوعی متعارف به شمار نمیآمد، اما تحولات جهان و نظام حکومتداری موجب شد اطلاعات در قرن بیستویکم به عنوان موضوعی جدی در پژوهشهای دانشگاهی تبلور یابد.
مطالعات اطلاعاتی بخشی از مطالعات سیاسی و بینالمللی است که به ترتیب در سطوح تحلیل داخلی و بینالمللی به بررسی کنشهای پنهانی کنشگران، کنشگران پنهانکار و واکاوی بعد اطلاعاتی پدیدهها میپردازد.
هدف مطالعات اطلاعاتی، آکادمیککردن، روشمندکردن، علمیکردن، انسجام نظری بخشیدن و تولید متن برای توسعه، گسترش و عمومیکردن اطلاعات به مثابه علم و دانش و ایجاد ارزش افزوده برای حکمرانی بهتر و کمهزینهتر است.
پژوهشکده مطالعات راهبردی، کتاب «اطلاعات به مثابه علم» را به زودی روانه بازار تخصصی کتاب میکند.
یکشنبه ۷ مهر ۱۳۹۲ - ۱۹:۳۵
نظر شما