علی اسماعيلی،معاون فرهنگي وزارت فرهنگ وارشاد در نخستین جلسه هماندیشی بيست ويكمين دوره «هفته کتاب» 14 پیشنهاد را برای هر چه بهتر برگزار شدن این رویداد فرهنگی اعلام کرد. پرداختن به مساله توزیع کتاب و بررسی نقاط ضعف و قوت آن از جمله این پیشنهادها بود.-
این جلسه با حضور علی اسماعیلی، معاون فرهنگی وزارت ارشاد، محمد الهیاری، دبیر برگزاری بیست و یکمین دوره هفته کتاب، همایون امیرزاده، نماینده تامالاختیار معاونت فرهنگی در هفته کتاب و جمعی از ناشران و برگزیدگان برگزار شد.
اسماعیلی در ابتدای این جلسه با اشاره به اهمیت کتاب و کتابخوانی در جامعه گفت: جایگاه کتاب و کتابخوانی و اهمیت آن در جامعه بر کسی پوشیده نیست. این هفته مورد توجه مقام معظم رهبری هم هست و حتی ایشان درباره برگزاری این هفته پیامی نیز دارند. ایشان درباره اهمیت این هفته فرمودهاند: «برگزاری هفته کتاب از سوی وزارت فرهنگ مژده و جای بسی امیدواری است.» این جمله نشانگر توجه مقام معظم رهبری به کتاب و جایگاه آن در جامعه است. ایشان معتقدند که میزان مطالعه در کشور باید 10 برابر افزایش پیدا کند.
وی با اشاره به بخش دیگری از صحبتهای مقام معظم رهبری درباره هفته کتاب گفت: هفته کتاب باید ارتقا دهنده اطلاع و آگاهی در جامعه باشد و در این زمینه معارف دینی نیز جایگاه ویژهای دارند. در سالیان اخیر نیز میزان انتشار کتابهای حوزه علوم دینی 14 تا 15 درصد بوده است که این میزان نیز باید افزایش پیدا کند.
اسماعیلی با اشاره به ترویج تفکر در جامعه و اهمیت آن گفت: بحث تفکر نیز از اهمیت بالایی برخوردار است و باید در مردم ایجاد دغدغه کنیم و قدرت درک مردم را در حوزههای مختلف معارف افزایش دهیم زیرا برای یک ملت خسارتی بزرگتر از آن نیست که مردم آن با کتاب آشنایی نداشته باشند.
وی درباره دیگر اقداماتی که باید در این هفته انجام شود گفت: انس با کتاب یکی از سیاستهای هفته کتاب است و باید راههای ترویج این امر را در جامعه گسترش دهیم. برای یک فرد توفیق عظیمی است که با کتاب مانوس باشد و در حال بهرهگیری از آن باشد. کتابخوانی فعالیتی مستمر است و کتاب باید برای همه و در همه جا برای همهکس در دسترس باشد.
وی درباره سیاستهایی که باید در این هفته به کار بسته شوند نیز گفت: امیدوارم مسوولان ارشاد ترویج و تسهیل کتابخوانی را با فرا رسیدن این هفته انجام دهند و دیگر نهادها هم وظیفه دارند در راستای این امر تلاشهای خود را انجام دهند زیرا این کار صرفا بر عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیست.
وی افزود: آغاز این دوره از هفته کتاب باید حرف جدیدی برای گفتن داشته باشد و ایده تازهای را در دل مردم ایجاد کند و درباره این موضوع مهم و حیاتی برنامهریزیهای لازم انجام شود. کتاب موضوع حیاتی است و نباید از آن غافل شویم زیرا برای جبران آن باید هزینه سنگینی را پرداخت کنیم.
علی اسماعیلی در ادامه راهکارهایی را برای برگزاری این دوره از هفته کتاب پیشنهاد داد که در ادامه آورده می شود:
* آسیبشناسی مطالعه و کتابخوانی و بررسی وضعیت مطالعه در کشور.
* برجسته شدن کتاب در این هفته و پرداختن به اهمیت کتاب و کتابخوانی.
* انتقال ایدئولوژی انقلاب اسلامی از طریق کتاب به دیگر نقاط جهان.
* پرداختن به مساله توزیع کتاب و بررسی نقاط ضعف و قوت آن.
* یافتن راهکارهایی برای گسترش زبان و ادبیات فارسی.
* تلخیص آثار خوب و مفید و تدام این کار.
* برگزاری مسابقات کتاب و کتابخوانی.
* اهمیت کار و تالیف برای کودکان و نوجوانان و دور شدن از آثار ترجمهای.
* بررسی نقش اولیا در برجسته کردن کتاب در خانواده.
* برگزاری زنگ کتابخوانی و گفتوگو در مدارس.
* تجهیز کتابخوانی و ترویج سنت اهدا کتاب.
* یافتن راهی برای علاج کتاب نخوانی در جامعه.
* احیا سنت کتابخوانی دسته جمعی در خانوادهها.
* نوجوانان و ترويج كتابخواني.
نظر شما