یکشنبه ۱۴ مهر ۱۳۹۲ - ۱۵:۱۲
محمدرضا حاتمی: با بحث ممیزی کتاب عجولانه برخورد شد

محمد رضا حاتمی، مدیر مسوول انجمن فرهنگی ناشران کتاب دانشگاهی در نخستین جلسه ستاد اجرایی «هفته کتاب» گفت: بحث ممیزی کتاب موضوعی نیست که با آن عجولانه برخورد شود.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نخستین جلسه هم‌اندیشی نهادها و سازمان‌های دولتی و غیردولتی برای برگزاری بیست‌و‌یکمین دوره هفته کتاب با حضور 70 تشکل و سازمان صبح امروز 14 مهر در ساختمان فجر برگزار شد.

این جلسه با حضور علی اسماعیلی، معاون فرهنگی وزارت ارشاد، محمد اللهیاری، دبیر برگزاری بیست و یکمین دوره هفته کتاب، همایون امیرزاده، نماینده تام‌الاختیار معاونت فرهنگی در هفته کتاب و جمعی از ناشران و برگزیدگان برگزار شد. 

محمدرضا حاتمی، مدیر مسوول انجمن فرهنگی ناشران کتاب دانشگاهی در ابتداي جلسه گفت: متاسفانه در سال گذشته به دلیل مشکلات مالی، فعالیت چندانی در عرصه کتاب نداشتیم، به ‌طوری که نمایشگاه تخصصی کتاب که در چهار دوره به کمک ناشران دانشگاهی هر ساله برگزار می‌شد و با اقبال عمومی  برخوردار بود، در سال گذشته برگزار نشد.

وی در ادامه سخنان خود، با اشاره به بحث ممیزی کتاب که از سوي علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح شد، اشاره کرد و گفت: بحث ممیزی کتاب موضوعی نیست که با آن عجولانه برخورد شود. این موضوع باید به ‌عنوان جرقه‌ای در ذهن ناشران و اصحاب فرهنگ و هنر، نقطه‌ای برای شروع بحث در دولت جدید مطرح می‌شد.

مدیر مسوول انجمن فرهنگی ناشران کتاب دانشگاهی در این‌باره تصریح کرد: این موضوع به عنوان بحث مبنایی نیاز به کار کارشناسی بیشتری دارد که باید مجددا بررسی شود و به این سوال پاسخ داده شود که آیا ممیزی کتاب به این شدتی که کماکان وجود دارد، نیازی به کمرنگ‌تر یا پررنگ‌تر شدن آن هست یا خیر.

وی ادامه داد: اگرچه چگونگی ممیزی کتاب به دلیل تمرکز بر کتاب‌های تخصصی برای انجمن فرهنگی ناشران دانشگاهی تفاوت چندانی ندارد، اما آمادگی آن را داریم تا با برگزاري میزگرد تخصصی و با حضور کارشناسان مربوطه و اصحاب رسانه و ارایه نظرات مخالف و موافق در این زمینه برای بهتر شدن فضای موجود تلاش کنیم.

وی سپس به وضع ناشران کتاب اشاره کرد و تصریح کرد: به دلیل افزایش یکباره بهاي کتاب، ناشران در حال حاضر در وضعیت خوبی نیستند و نهادها، سازمان‌ها و مدیران ارشد وزارت فرهنگ و ارشاد باید برای بهتر شدن وضع موجود و کمک به ناشران اقدامات جدی‌تری انجام دهند.

حاتمی گفت: اگر نهادها و سازمان‌های مربوط به جای تشویق‌های مالی و اداری ناشران، می‌توانستند به تبلیغ کتاب‌ها بپردازند، اقدام اساسی‌تر و جدی‌تری در این زمینه محسوب می‌شد تا از این طریق ناشران بتوانند کتاب‌ها را به فروش برسانند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها