به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، این کتاب مجموعهای از قطعهها و یادداشتهای نگارنده میان سالهای 1384 تا 1391 است که با دیدگاهی فلسفی و روانکاوانه به مسایل گوناگون زندگی بشری مانند زیبایی، نوستالژی، حافظه جمعی، شهر و افسردگی پرداخته است.
حیاتی در این کتاب تلاش دارد با اتکا به تجربه زیستی که میتواند امکان تفکر را برای زندگی بر فراز کلیتهای ناخواسته فراهم آورد، بر بیهودهنمایی زندگی چیره شود.
بخش اعظمی از نوشتههای این کتاب، متاثر از آرا و افکار فیلسوف بزرگ نیچه، بوده است، به گونهای که عنوان و نام برخی قطعهها و فصلهای این اثر از کتاب اشعار نیچه «اکنون میان دو هیچ» برگرفته شده است.
«از خستگیها تا خجستگیها»، «گوشه نشین سخن میگوید»، «روشنایی روز ادامه تاریکیهای شب است»، «گمانهزنیهای روان»، «نغمهگونههای مستانه»، «قطعات ناهمگون»، «ضرورت فهم نیچه»، «روحهای باریک»، «از مسگریش تا فرایبورگ»، «پیدایش عقل کیفری» و «فیلسوفی در کشاکش زبان» عناوین 11 فصل این کتاب را تشکیل میدهند.
در بخشی از کتاب آمده است: «یادمان ایام کودکی همواره مملو از حسی خوش و در عین حال آکنده از دریغ و افسوس است. کودکی میدان جولان احساسات ناب است. گاه بروز تجلی این احساسات بدون ترمزی بهنام عقل. کودک گرد ابژهها میگردد و آنها را بهسان بازیچهای به کار میگیرد. نیچه از سه دگردیسی جان نام میبرد که توجیه کننده فلسفه او یعنی اراده معطوف به قدرت است. شتر و شیر و کودک.»
نخستین چاپ کتاب «بر فراز عبثناکی زندگی» با شمارگان هزار و 500 جلد در 226 صفحه، به قیمت 40 هزار ریال از سوی نشر برداشت روانه بازار کتاب شده است.
یکشنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۹
نظر شما