به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نگارنده در این اثر بر آن بوده تا فصل نوینی را در نگرش انسانها به موضوع جنسیت بگشاید و زمینه را برای مطالعات پربارتر فراهم کند. برای این کار ابتدا به شرح مفهوم زن بودن و مرد بودن در طول تاریخ پرداخته و سپس با رویکردی تطبیقی این مفهوم را در فرهنگهای مختلف و در بین گروههای اجتماعی مختلف معنا کرده و در نهایت تحلیلی انتقادی از این موضوع ارایه داده است.
«جنسیت و زندگی روزمره» مشتمل بر 6 فصل است. در نخستین فصل با عنوان «مرد بودن و زن بودن تنها تفاوت جسمی» تفاوتهای جسمی مردان و زنان، دیدگاههای مختلف درباره جنس و جنسیت، گوناگونی جنسیتی در فرهنگها، ساختار اجتماعی بدنها موضوع بحث و بررسی قرار گرفته است.
«یادگیری جنسیت و رفتار مطابق با آن در زندگی روزمره» عنوان دومین فصل این کتاب است که نویسنده در آن به سابقه رفتار جنسیتی، مدلهای مردانه و زنانه، نقش طبقه اجتماعی در یادگیری رفتارهای جنسیتی و اجتماعی شدن جنسیت پرداخته است.
سومین فصل این اثر که «روابط جنسیتی در زندگی روزمره» نامگذاری شده است به موضوع سابقه روابط جنسیتی، پدرسالاری، انواع مناسبات قراردادی و غیر قراردادی، خشونت خانگی، زنان خشن و تغییر خشونت در روابط جنسیتی اختصاص داده شده است.
در فصل بعدی با عنوان «مقاومت در برابر جنسیت در زندگی روزمره» مقاومت در برابر کلیشههای جنسیتی و جنبشهای فمنیستی مطرح شده است. در بخشی از این فصل آمده است: «بر خلاف زنان که مایلند نشان دهند کدام گروه از زنان بیش از دیگران مورد ستم واقع میشوند، سیاست مردان این است که در این مورد باید ببینیم کدام گروه از مردان حاکمیت بیشتری دارند. به هر حال شایعترین شکل حاکمیت مردان را باید در قالب هژمونی مردانه یا در قالب سلطه سنتی مردانه و یا در قالب تفکر برتری مردان مشاهده کرد.»
«آینده جنسیت» و جمع بندی محتوای کتاب نیز فصول پایانی کتاب را تشکیل میدهند.
این اثر توسط دکتر محمدمهدی لبیبی به فارسی برگردانده شده و در برگیرنده مقدمهای از دکتر ناصر فکوهی، نویسنده و مدرس دانشگاه تهران، است.
چاپ دوم کتاب «جنسیت و زندگی روزمره» با شمارگان هزار و 100 نسخه در 192 صفحه، به بهای 100 هزار ریال از سوی نشر افکار منتشر شده است.
دوشنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۳
نظر شما