ايبنا - خواندن يك صفحه از يك كتاب را ميتوان چند گونه تعبيركرد؛ چيدن شاخه گلي از يك باغ، چشيدن جرعهاي از اكسير دانايي، لحظهاي همدلي با اهل دل، استشمام رايحهاي ناب، توصيه يك دوست براي دوستي با دوستي مهربان و...
بحث اصلی بین بچهها این بود که وقتی سال 32 شاه رفت، آمریکا شاه را برگرداند، الان هم که شاه رفته آمریکا، دوباره امکان کودتا هست. چرا که آمریکا میتوانست شاه را مجدداً برگرداند. بنابراین فکر این بود که اول پایگاه آمریکا در ایران ـ همان سفارت ـ گرفته شود که در اینجا دیگر پایگاهی نداشته باشند.
دوم اینکه اعضای سفارت برای مدت کوتاهی گروگان گرفته شوند تا آمریکا شاه را برگرداند و خب، خیلی نمود داشت. بچهها هم خیلی خوب عمل کردند. با اینکه میانگین سن بچهها 22 سال یا کمتر بود و 22 سال برای چنین کاری خیلی کم است و دانشجویان یا سال سوم بودند یا سال چهارم.
نکتهی دیگر اینکه تسخیر لانه کاملاً توسط دانشجویان خط امام انجام شد و هیچ گروه دیگری مانند مجاهدین خلق در آن حضور نداشتند. گرچه مجاهدین یکی دوبار درخواست داده بودند که آنها هم بیایند کمک، اما با درخواستشان مخالفت شد. یادم میآید در لانه واحدی وجود داشت به نام «واحد بلندگو». علتش هم این بود که مردم خیلی از تسخیر لانه حمایت و استقبال میکردند.
صفحه 106/ تاریخ شفاهی جنبش دانشجویی/ محمدحسن روزی طلب و امیرحسین ثابتی منفرد/ موسسه فرهنگی هنری و انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی/ سال 1391/ 472 صفحه/ 9800 تومان
نظر شما