شنبه ۲ آذر ۱۳۹۲ - ۰۹:۳۷
«جهان نامتوازن» از استیلاجویی آمریکا سخن می‌گوید

«جهان نامتوازن» اثر استفان بروكز و ويليام ولفورث به ترجمه سيد احمد فاطمي ن‍ژاد، عنوان کتابی است که به تازگی از سوی مرکز آموزش و پژوهش‌های بین‌المللی وزارت امور خارجه منتشر شده و به موضوع روابط بین‌المللی و استیلاجویی دولت آمریکا در نظام جهانی می‌پردازد./

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، فهم و درک شرایط پیچیده نظام بین‌المللی و فراز و فرود قدرت‌های مسلط در سیاست جهانی، همواره از موضوعات مهم و در خور تحقیق بوده‌است. دولت ایالات متحده آمریکا به عنوان یک ابرقدرت همواره در تلاش بوده تا جایگاه خود را پس از فروپاشی شوروی استمرار بخشد و عملکرد این دولت در سال‌های گذشته در نظام بین‌المللی بر این تمایل استیلاجویانه صحه گذاشته‌است. 

این کتاب که به قلم استفان بروکز و ویلیام ولفورث نگاشته شده، در پی واکاوی جنبه‌های مختلف توهم استیلاجویانه این دولت در نظم بین‌المللی است که می‌تواند زمینه نقد و نظر برای محققان و علاقه‌مندان رشته روابط بین الملل و سیاست خارجی را در این‌باره فراهم کند. 

«جهان نامتوازن» متشکل از هفت فصل است. در نخستین فصل آن تحت عنوان «مقدمه» نویسندگان به شرح هدف کتاب پرداخته‌اند که عبارت است از تحلیل و بررسی انگاره‌های همه مکاتب نظری‌ای که به محدودیت‌های سیستمی امنیتی آمریکا می‌پردازند. 

«واقع‌گرایی، نظریه موازنه قدرت و محدودیت‌ برخاسته از موازنه متقابل» و «واقع‌گرایی، نظریه موازنه تهدید و محدودیت برخاسته از موازنه نرم» عناوین دو فصل بعدی این اثر را تشکیل‌ می‌دهند که به موضوع برقراری توازن به عنوان برجسته‌ترین مساله در واقع‌گرایی و حتی در عرصه نظریه روابط بین‌الملل اختصاص دارد. 

در فصل چهارم، این ادعای لیبرالیست‌ها شرح داده می‌شود که وابستگی اقتصادی به تشدید محدودیت‌های موجود بر سر راه سیاست‌های امنیتی آمریکا می‌انجامد. در واقع این فصل مکانیسم‌های غیر مستقیم و عمومی‌تری را که وابستگی متقابل اقتصادی ممکن است به واسطه آن‌ها مانع سیاست امنیتی ایالات متحده شود، مورد ارزیابی قرار می‌دهد. 

پنجمین فصل با عنوان «نهادگرایی و محذورات حیثیتی» به استدلال نهادگرایان مبنی بر این‌که در صورت خودداری آمریکا از تلاش عمده برای حفظ وجهه چندجانبه‌گرایانه خود، نظم نهادی به خطر می‌افتد، می‌پردازد. ششمین فصل نیز که «سازه‌انگاری و قید مشروعیت» نام گرفته است، برهان اساسی سازه‌انگاری را درباره محدودیت سیستمی و مشروعیت  مورد تحلیل قرار می‌دهد. 

آخرین فصل این کتاب با شرح و بسط بداقبالی‌ها و چالش‌های پیش‌روی آمریکا در حوزه سیاست خارجی بعد از 2003، نیاز به دستور کار پژوهشی تازه‌ای برای محققان روابط بین‌الملل را مطرح می‌کند. 

نخستین چاپ کتاب «جهان نامتوازن» در 303 صفحه،  به قیمت 105 هزار ریال روانه بازار کتاب شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها