وی با بیان اینکه نبود کتاب جامع و کامل درباره نظریههای ارتباطات و رد و بدل شدن نسخههایی ناقص در این حوزه آسیب جدی برای دانشجویان است، افزود: این کتاب به نیاز دانشجویان ارتباطات و مطالعات کاربردی نظريههاي ارتباطات پاسخ خواهد داد.
آذری ادامه داد: در اين كتاب، نظريههاي ارتباطات صاحبنظران و نظریهپردازان مختلف با 159 فيلم سينمايي ترکیب و صحنهها و پلانهاي فیلمها به صورت تشریحی معرفی شدهاند.
استاد ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامي با بیان اینکه مباحث این مجموعه دو جلدی در کل 40 فصل را شامل میشود، گفت: جلد نخست كتاب دربردارنده 11 نظريه است که بیشتر حوزههای میان فردی و اثرات مربوط به آن را بررسی میکند و در نخستین نظریهها حوزههای ارتباطات و روانشناسی را در برمیگیرد.
آذری با اشاره به ویژگیهای مختلف این اثر، عنوان کرد: برای اینکه خوانندگان با پیشینه و کارکردهای نظریهها بیشتر آشنا شوند، در هر فصل پس از طرح نظریه، دیدگاهها و اندیشههای صاحب نظریه به همراه طرح نقاط قوت و ضعف آن بیان شدهاست.
به گفته آذری، در پایان هر فصل نیز منابع و مراجعی از سوی نویسنده به عنوان کتاب مرجع برای مطالعه بیشتر مخاطبان معرفی شدهاست، معرفی سایتها و کتابهای ارزشمندی که درباره هر نظریه کاربرد دارد نیز در این بخش قرار دارد.
وی یادآور شد: برای ترجمه این کتاب از ویراستهای 2002، 2005 و 2007 در زمینه کمبودهای متن اصلی بهره گرفتم و نقصها را جبران کردهام و هفت فصل را نیز به ضمیمهها اختصاص دادهام.
آذری با بیان اینکه این اثر به دلیل دارا بودن مثالهای شرقی و غیرآمریکایی، بیشتر در خارج از ایالات متحده تدریس میشود، گفت: جالب این جاست که این کتاب از طریق فیلمهای سینمایی آموزش نظریهها را دنبال میکند، هر نظریه با دو یا سه فیلم سینمایی همراه است و همه صحنهها میتوانند در فهم مفاهیم انتزاعی هر نظریه موثر باشند، همچنین در هر ویرایش نمونه فیلمها روزآمد میشوند و از 159 فیلم استفاده شده برای تبیین نظریهها، فیلمهای کلاسیک و مدرنی وجود دارد که دهههای 30، 40 و بالاتر را شامل میشوند.
وی این اثر را برای دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترای ارتباطات کاربردی دانست و گفت: به دلیل حساسیت مطالب و نظریههای ارایه شده در این اثر، کتاب اکنون در مرحله ویرایش نهایی است و میکوشیم در نمایشگاه کتاب سال آینده آماده نشر شود.
نظر شما