عبدالله محمدی، استادیار موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، اظهار کرد: تاکنون بیشتر کتابهایی که درباره جنگ نرم نوشته شده، معطوف به بحثهای شکلی رسانه بودهاند مانند اینکه رسانهها و شبکههای اجتماعی چه تاثیراتی در تغییر نگرش افراد داشتهاند اما تأثیر مبانی فکری، معرفتشناسی، دینشناسی و ارزششناسی در این باره کمتر تحلیل شده است.
به گفته وی، در این تحقیق سوالاتی مطرح شدهاند و به آن پاسخ داده شده است، مانند اینکه نوع نگاه فیزیکال به انسان چگونه باعث تغییر باورهای انسان میشود؟، مبادی هستیشناسی و مادیگرایی چه تاثیری روی جنگ نرم دارد؟، نوع نگاه حداقلی به دین چه تاثیراتی در تغییر باورها و ارزشهای افراد دارد؟ و نوع نگاه ما به گزارههای ارزشی چه تاثیری در تغییر نگرش و باور ما دارد؟
وی همچنین گفت: در جنگ نرم ابتدا دشمن از راه تغییر در مبانی معرفتشناختی، انسانشناختی، هستیشناختی، ارزششناختی و دینشناختی در باورهای افراد تغییر ایجاد میکند و سپس نتیجه این تغییرات را در محتوای جنگ نرم میبینیم.
محمدی تاکید کرد: مخاطب اینگونه حملات نخبگان جامعهاند. در واقع، ماهوارهها و سایتهای اینترنتی روی مخاطبان عام تاثیرگذارند ولی زمانی که بحث تغییر در مبانی معرفتشناختی مطرح میشود نخبگان مخاطب قرار میگیرند.
وی با بیان اینکه نگارش این کتاب یک سال به طول انجامید، اضافه کرد: در این کتاب سعی شده است علاوه بر درج مقالات و تحلیلهای نویسنده، با افراد صاحبنظر در این زمینه نیز گفتوگو شود.
کتاب «پایههای فکری جنگ نرم» نوشته عبدالله محمدی با شمارگان دو هزار نسخه، در 176 صفحه و به قیمت 80 هزار ریال از سوی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی روانه بازار نشر شده است.
شنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۲ - ۱۰:۰۰
نظر شما