سردبیر نشریه «پیام آشوریان» با اشاره به برخی مشکلات حوزه نشر و همچنین ضرورت حمایتهای مالی از کتابها و نشریات اقلیتهای دینی در ایران گفت: ما وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را پناهگاه خود میدانیم و میخواهیم همه مسایلمان را از طریق این وزارتخانه برطرف کنیم.-
در این نشست ابتدا «هویک بهبو» به عنوان نماینده آشوریهای ایران، ضمن تاکید بر ضرورت حمایت دستگاههای دولتی و حکومتی از جوامع غیرمسلمان ایرانی گفت: موقعیت بهره بردن از سهمیه کاغذ و خدمات چاپ و نشر در پایگاههای اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی موجود است و باید مسوولان برای نشر آثار اقلیتهای دینی تهمیداتی را در نظر بگیرند و ضوابط تامین کاغذ، خدمات چاپ و نشر و خرید کتاب را تعدیل کنند زیرا وجود اقلیتهای دینی در یک سرزمین امتیازی بینالمللی در حمایت از حقوق بشر به شمار میآید. بنابراین، میتوانیم حضورمان در ایران را مایه فخر و مباهات این سرزمین دانست.
بهبو با اشاره به پیشینه ماهنامه آشوریها به عنوان دومین نشریه ایران اظهار کرد: اینک مسایل اقتصادی و مهاجرتی سبب شده است این ماهنامه با پیشینهای بیش از 165 سال طی هشت سال اخیر تنها 12 شماره آن منتشر شود.
وی در ادامه برای توسعه و تعمیق روابط پیروان ادیان توحیدی با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیشنهادهایی ارایه کرد و گفت: ضرورت دارد افرادی از این ادیان غیرمسلمان به عنوان مشاور در دستگاههای دولتی مشغول شوند. اکنون انعکاس اخبار ما در جراید و رسانههای ملی و جمعی کم است که اگر این انعکاس افزایش یابد، امکان ایجاد ارتباط عمیق فرهنگی بین هموطنان پیروان ادیان توحیدی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فراهم میشود.
سپس دکتر همایون سامیه، رییس انجمن کلمیان ایران با اشاره به سابقه دو هزار و 700 ساله مذهب یهود در ایران، بیان کرد: به نظرم برای توسعه فعالیت فرهنگی بین هموطنان، پیروان ادیان توحیدی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید ارتباط بیشتری را برقرار کنند و تنها به دعوت و حضور در مناسبتهایی مانند 22 بهمن، مراسم بزرگداشت ارتحال رهبر کبیر انقلاب اسلامی و هفته کتاب بسنده نکنند. با افزایش ارتباطات ادیان غیرمسلمان دینی با مشکلات هم آشنا میشوند و برای حل آنها اقدام میکنند.
وی با اشاره به تبلیغات منفی دنیا علیه ایران، از مسوولان دولتی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواست زمینه ارتباط هرچه بیشتر یهودیان ایران با سراسر جهان را فراهم کنند تا یهودیان دنیا از آزادی موجود در ایران باخبر شوند.
سامیه افزود: اینک در انتشار نشریه و کتاب با مشکل حذف یا دریافت مجوز روبهرو نیستیم و از مسوولان ارشاد قدردانی میکنیم. همچنین اکنون انجمن کلمیان ایران مشغول تهیه دیکشنری فارسی ـ عربی است و به زودی آن را رایه بازار کتاب خواهیم کرد.
در پایان بخش نخست این نشست دکتر پرویز اهورایی، مسوول انتشارات فروهر اظهار کرد: نشر فروهر با سابقهای حدود 50 سال توانسته است بیش از 120 عنوان کتاب را در موضوعات فرهنگ، زبان، تمدن و آیین ایران باستان راهی بازار نشر کند. این انتشارات علاوه بر کتاب، نشریه فروهر را نیز منتشر میکند.
مدیرمسوول انتشارات فروهر با بیان اینکه «در حوزه نشر با مشکلاتی موجهیم که بخش عمده این مشکلات به مسایل اقتصادی و هزینه ارسال آثار به سراسر ایران بازمیگردد» گفت: گاهی هزینه پست و ارسال آثار به نقاط مختلف ایران بیش از هزینه تمام شده کتاب یا نشریه میشود. اگر مسوولان برای چنین مشکلاتی تدبیری بیندیشند، بخشی از مشکلات حوزه نشر اقلیتهای دینی حل خواهد شد.
وی در پایان از محمد الهیاری، دبیر بیست و یکمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران که در این نشست حاضر بود، به دلیل فراهم آوردن زمینههای حضور این نشر در چهار دوره پیشین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران تشکر کرد.
نشست «ارزیابی ارتباط فرهنگی میان هموطنان و پیروان ادیان توحیدی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و راههای توسعه و تعمیق آن» در سرای اهل قلم خانه کتاب هماکنون در حال اجراست. در این نشست، مسوولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دکتر علیاکبر ولایتی، مشاور ارشد مقام معظم رهبری در امور بینالملل حضور یافتهاند.
نظر شما