دوشنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۲ - ۱۶:۲۵
تعامل ایرانیان با یکدیگر همواره مایه قوام این سرزمین بوده است

معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران در بخش دوم نشست «ارزیابی ارتباط فرهنگی بین هموطنان پیروان ادیان توحیدی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و راه‌های توسعه و تعمیق آن» گفت: همواره ساکنان سرزمین کهن ایران از هر ادیانی در قرون قبل و بعد اسلام در تعامل خوب فرهنگی با یکدیگر بوده‌اند و این تعامل مایه قوام سرزمین ایران بوده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، سیدعباس صالحی در بخش دوم نشست «ارزیابی ارتباط فرهنگی بین هموطنان پیروان ادیان توحیدی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و راه‌های توسعه و تعمیق آن» که امروز (27 آبانماه) با حضور دکتر ولایتی، محمد الهیاری، علی شجاعی صائین، روحانیون ادیان غیر اسلامی، اهالی قلم و نمایندگان اقلیت‌های دینی در مجلس شورای اسلامی و جمعی از اهالی رسانه در سرای اهل قلم خانه کتاب برپا شد، اظهار کرد: هر فردی با هر دینی در ساخت و ساز سرزمین کهن ایران نقش داشته است و ریشه دارد. امیدوارم همواره این تعامل ادامه داشته باشد و بکوشیم ایرانی آباد را به نسل‌های بعدی تحویل دهیم.

وی ادامه داد: در دوره جدید معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران از هر ایرانی با هر دین و مذهبی می‌خواهیم که فعال و خلاق حرکت کند. همچنین می‌کوشیم نه تنها نسل جوان به ویژه پیروان ادیان غیر اسلامی از ایران مهاجرت نکنند، بلکه سرزمینی با فرهنگ ایرانی را بسازند و تاریخ گذشته ایران را دنبال کنند.

این مقام مسوول در پایان خودش را خدمتگزار اهل فرهنگ خواند و گفت: اشتراکات فرهنگی، اعتقادی، اخلاقی و مخاطرات مشترک سرزمینی، سبب هرچه نزدیک‌تر شدن ایرانیان به هم می‌شود. از مدیرکل مجامع، تشکل‌ها و فعالیت‌های فرهنگی می‌خواهم زمینه برپایی جلسه‌ای ویژه را برای آشنایی بیشتر و آسیب‌شناسی مشکلات چاپ و نشر آثار ادیان غیر اسلامی در ایران فراهم آورد. 

پیش از سخنرانی سیدعباس صالحی، دکتر علی‌اکبر ولایتی, مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل نیز طی سخنانی اظهار کرد: ایرانیان در تمدن اسلامی، حوزه‌های فرهنگی و اعتقادی بیشترین نقش را داشته‌اند. 

وی با بیان این‌که دانشمندان از گذشته‌های دور زینت دربار بوده‌اند، عنوان کرد: از گذشته وضع علم‌آموزی در ایران فراهم بوده است. به عنوان مثال، محمود غزنوی که اهل علم نبود از حضور عالمانی مانند ابوسهل مسیحی، شیخ‌الرییس و ابوریحان در دربار خود بهره می‌برد.

ولایتی درباره جایگاه کاغذ و کتاب در تمدن اسلامی نیز گفت: در روزگاران گذشته در شهر بغداد علاوه بر این‌که کاغذ به فروش می‌رسید، برخی آن را وقف هم می‌کردند تا افراد مستعد اما نیازمند حمایت بتوانند توانایی‌های خود را بروز دهند. امیدواریم این رویه مورد توجه اهالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مسوولان قرار گیرد تا بیش از پیش شاهد تولید کتاب باشیم. همچنین امیدوارم از میان پیروان ادیان الهی شاهد فرهیختگان، تحصیل‌کردگان و صاحبان نبوغ بیشتری باشیم.

بخش نخست نشست «ارزیابی ارتباط فرهنگی میان هموطنان و پیروان ادیان توحیدی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و راه‌های توسعه و تعمیق آن» از ساعت 9 تا 12 و بخش دوم از ساعت 13 تا  14 و 30 دقیقه امروز(27 آبانماه) در سرای اهل قلم خانه کتاب برپا شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط